Boek een artiest

Josylvio

ARTIESTEN
Josylvio

Joost Theo Sylvio Yussef Abdelgalil Dowib, ofwel: Josylvio. Hij groeide op als een brutale jongen in ‘t Gooi, maar is uitgegroeid tot een jongen op het podium als één van Nederlands’ grootste artiesten en platenbazen.

Op jonge leeftijd wist Josylvio het al zeker: hij wilde niets anders doen dan rappen en muziek maken. In zijn tienerjaren maakte hij dan ook liedjes, samen met klasgenoot en toekomstige topproducer Esko. Helaas verloren zij conta…

Artikelnummer: 2178 Categorieën: , ,

Joost Theo Sylvio Yussef Abdelgalil Dowib, ofwel: Josylvio. Hij groeide op als een brutale jongen in ‘t Gooi, maar is uitgegroeid tot een jongen op het podium als één van Nederlands’ grootste artiesten en platenbazen.

Op jonge leeftijd wist Josylvio het al zeker: hij wilde niets anders doen dan rappen en muziek maken. In zijn tienerjaren maakte hij dan ook liedjes, samen met klasgenoot en toekomstige topproducer Esko. Helaas verloren zij contact nadat Josylvio van school werd gestuurd. Sinds de jongens elkaar een aantal jaar later weer tegenkwamen door een stom toeval, bloeide er opnieuw een bijzondere vriendschap op tussen Joost en Esko, wat zich uiteindelijk zelfs uitte tot meerdere songs en platina platen.
Een goed voorbeeld hiervan is Josylvio’s debuutsingle en tevens eerste gouden plaat, ‘Le7nesh’, welke hij in 2015 uitbracht in samenwerking met Esko en concullega, Sevn Alias. Dit was de kickstart van een hele mooie carrière. Talloze muzikale successen en top-chart posities volgden hierna, waaronder met name: ‘Ma3seb’ (gouden debuutalbum in 2016), ‘2 Gezichten’ (album 2017) met drie platina tracks, ‘Hella Cash’ (nummer 1 album 2018) inclusief de nummer 1 hits ‘Ride Or Die’ en ‘Catch Up’ die beiden met een multi-platina status werden bekroond.

In 2018 bereikte Josylvio nog meer uitzonderlijke prestaties. Naast uitgegroeid te zijn tot een zeer gevestigde naam in het festivalcircuit, met shows op toonaangevende events als o.a. WOO HAH, Encore Festival, Appelsap, Dutch Valley, Oh My! Festival en Summer Festival (BE), ging het album ‘Hella Cash’ platinum, verkocht Joost de meeste albums in 2018, behaalde hij de meeste views op YouTube én was hij ook nog eens de meest gestreamde Nederlandse artiest.

Josylvio heeft nog meerdere ambities naast het schrijven van sterke teksten, creëren van monsterhits, en het behalen van gouden én platina platen. Hella Cash, het platenlabel dat hij heeft opgericht, is er daar een van. Na ook hier diverse succesvolle releases op te hebben uitgebracht, heeft Josylvio een volgende mijlpaal bereikt in zijn carrière: hij zal namelijk in 2020 zijn acteerdebuut maken in de film ‘Suriname’. Hierin speelt Joost een hoofdrol van bad guy Virgil. De 27-jarige artiest blijft zijn fans verrassen met ongekende talenten.

Josylvio’s laatste album ‘Gimma’, dat 4 oktober 2019 werd uitgebracht, bereikte maar liefst binnen een paar dagen tijd, wederom een gouden status en een nummer 1 positie in Nederland. Josylvio is vandaag de dag dan ook absoluut niet meer weg te denken uit de Nederlandse hiphop en rap scene. Er is geen twijfel over mogelijk dat Josylvio nog hella veel in petto heeft voor de toekomst.

Prijs op aanvraag.

  • DD slash MM slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
decor