Boek een artiest

Tamara Tol

ARTIESTEN
Tamara Tol

Nederland maakt voor het eerst kennis met Tamara Tol wanneer ze in de jaren ’90 meedoet aan de Soundmixshow van Hennie Huisman. Als Linda Ronstadt maakt ze tijdens die show diepe indruk wanneer ze kiest voor de wereldhit ‘Desperado’.

Al snel volgen er TV optredens en als ze vervolgens een optreden verzorgt bij ‘Vocaal Centraal bij BZN’ is de zangcarrière van de oogverblindende Volendamse een feit. Nederland kan niet meer op de goedlachse zange…

Artikelnummer: 1334 Categorieën: , , ,

Nederland maakt voor het eerst kennis met Tamara Tol wanneer ze in de jaren ’90 meedoet aan de Soundmixshow van Hennie Huisman. Als Linda Ronstadt maakt ze tijdens die show diepe indruk wanneer ze kiest voor de wereldhit ‘Desperado’.

Al snel volgen er TV optredens en als ze vervolgens een optreden verzorgt bij ‘Vocaal Centraal bij BZN’ is de zangcarrière van de oogverblindende Volendamse een feit. Nederland kan niet meer op de goedlachse zangeres heen en sluit Tamara Tol in de armen. Bovendien gaat een langgekoesterde hartenwens in vervulling wanneer ze toetreedt tot het duo ‘Ben & Tamara’. De singel ‘Dit vergeet ik niet’ krijgt landelijke bekendheid en het brengt haar in het voorprogramma van ‘ The Bold and the Beautiful tijdens hun concerttour in Ahoy.

Tamara besluit daarna solo verder te gaan en het volgende hoogtepunt in haar carrière dient zich aan wanneer ze in 1999 wordt uitgenodigd mee te doen aan de finale van het Nationale Songfestival. Tamara kiest voor de ballad ‘Coming Home’ geschreven door de BZN – leden Jan Keizer, Jack Veerman en Jan Tuyp. Het nummer wordt door de publieksjury als favoriet uitgeroepen en de dag erna is ze te gast bij Paul de Leeuw om in het programma ‘Laat de Leeuw’ met Paul een duet te zingen. Het nummer wordt op singel uitgebracht.

Wanneer Tamara in contact komt met producer/songwriter Piet Soueris een gouden combinatie geboren en als ze in 2006 haar soloalbum ‘Zeg ’t met bloemen’ uitbrengt wordt ze gevraagd optredens te verzorgen voor Nederlandse militairen die in het buitenland gestationeerd zijn. Het brengt haar o.a. naar Bosnië, Kosovo, Cyprus en Afghanistan.

Tamara toert daarna heel Nederland door, is in diverse dinershows te bewonderen en haalt zelfs met een aantal singels de Nederlandse hitlijsten.

Bovendien slaat ze in 2009 een totaal andere richting in wanneer ze met het album ‘Ich will leben’ de Duitstalige hitlijsten bestormt. Het nummer ‘Für die liebe leben’ wordt zelfs als singel in Duitsland uitgebracht. Haar volgende wapenfeit is de singel ‘Als de zon weer schijnt’ die in 2012 in menige hitlijst te vinden is.

In maart 2014 komt Tamara met haar nieuwe single uit die ” Als het nacht wordt ” gaat heten. Als het nacht wordt stond in diverse hitlijsten en op de airplay-list van veel radiozenders waar Tamara’s nieuwe single uitgeroepen werd als alarmschijf.

Tamara voelt zich helemaal in haar sas met dit feestrepertoire. Ze kan met deze liedjes haar vrolijke en zonnige karakter aan het publiek laten zien. In mei 2014 wordt dan bekend dat Tamara de “4e Topper” wordt in het jaarlijkse concert van de Toppers. Zij zal in de Amsterdam Arena avonden in een uitverkochte locatie haar prachtige show laten zien, samen met Jeroen v.d. Boom, Rene Froger en Gerard Joling.

Liedjes van vroeger
Wie kent ze niet…de prachtige klassiekers van Corry Brokken, Conny Vandenbos, Lenny Kuhr, Rita Hovink, Willeke Alberti, Wim Zonneveld of de meezingers van Imca Marina of de Zangeres zonder naam? Wat zou het mooi zijn om in de passende weer eens van deze pareltjes te genieten. De Hollandse liedjes van vroeger hebben de basis gevormd voor de Nederlandstalige zangers/essen van nu. In het theaterconcert “liedjes van vroeger’ laat zangeres Tamara Tol de liedjes van vroeger weer herleven.

Ze neemt u mee in een reis vol emoties, herkenbaarheid en nostalgie. “La Mamma, Mijn ideaal, Net als toen, Milord, Roosje mijn roosje, Hij was pas achttien, In den Haag is een laan, 15 jaar, Laat me alleen, De troubadour, Spiegelbeeld, Het Dorp, Mijn dagboek, Het oude huis, Telkens weer, Heel even” en dit is nog maar zomaar een greep uit het grote repertoire van onze Liedjes van van vroeger.

Voor de optredens in de feesttenten, op de kermissen en tijdens de bedrijfsfeesten past Tamara haar repertoire helemaal aan aan de doelgroep van dat moment. “Ik wil dat de mensen plezier hebben en genieten van hetgeen wij vanaf het podium brengen”, aldus de goedlachse Volendamse zangeres.

Prijsindicatie
Vanaf € 1395,-

  • DD slash MM slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
decor