Muziek werd er bij Vincent Johannes Rudolf Claase met de paplepel ingegoten. Zijn vader organiseerde regelmatig muziekevenementen, wat hem al op jonge leeftijd in contact bracht met de pop- en rockmuziek. Hij componeerde muziek en deed graag mee aan playbackwedstrijden en talentenjachten. “Die won ik ook wel eens.”
Vincent ontwikkelde een grote fascinatie voor geluidstechniek. “Als ik een sound hoorde, dan móést ik weten waar het vandaan kwam…
Muziek werd er bij Vincent Johannes Rudolf Claase met de paplepel ingegoten. Zijn vader organiseerde regelmatig muziekevenementen, wat hem al op jonge leeftijd in contact bracht met de pop- en rockmuziek. Hij componeerde muziek en deed graag mee aan playbackwedstrijden en talentenjachten. “Die won ik ook wel eens.”
Vincent ontwikkelde een grote fascinatie voor geluidstechniek. “Als ik een sound hoorde, dan móést ik weten waar het vandaan kwam en hoe ik dat voor mijzelf kon ontwikkelen.” Hij volgde een opleiding tot studiotechnicus en vanuit zijn eigen muziekstudio in Tilburg werkte hij onder meer met Lee Towers, Seth Gaaikema, Rob de Nijs, DJ Paul Elstak en Jack Jersey.
Zijn doorbraak volgde in 2010 toen hij deelnam aan het Nationaal Songfestival. Hij had zijn artiestennaam reeds veranderd naar Vinzzent – zo was hij vindbaar op het internet – en haalde de meeste publieksstemmen op met zijn zuidelijke vertolking van Sha-La-Lie. Het was uiteindelijk Sieneke die naar Oslo vertrok, maar het publiek zou hem niet vergeten.
Kort na het Nationaal Songfestival verscheen de megahit ‘Dromendans’. De aanstekelijke feelgood-plaat werd direct opgepikt door de regionale omroepen en het nummer groeide langzaam uit tot een culthit onder studenten en feestgangers. Toenmalig 3FM-dj’s Coen en Sander versterkten de hype door ‘Dromendans’ op de vakantie-oorden helemaal grijs te draaien en Vinzzent een week lang live te volgen in Nederland.
Tijdens het jaarlijkse Serious Request-evenement overhandigde dj Sander Lantinga hem een gouden plaat, ‘Dromendans’ was meer dan 10.000 keer verkocht. Als dank schenkt Vinzzent een Gele VW Kever die Serious Request dat jaar 8.500 euro oplevert voor de oorlogsmoeders in Zuid-Afrika.
Als een van de meest geboekte artiesten van Nederland begon Vinzzent aan 2011, een jaar waarin hij zijn album ‘Droomwereld’ zou uitbrengen. De videoclips bij zijn singles – ‘Danse Danse’, ‘Alles Wat Ik Hebben Wil’, ‘Groen’, ‘Wat Een Wonder’ en ‘Zomerdromen’ – leverden hem een BUMA NL Award voor Beste Videoclip op.
In de jaren die volgen groeit Vinzzents carrière onvermoeid voort. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan: hij wil het produceren weer oppakken, daar hij dat sinds zijn doorbraak minder heeft kunnen doen. Met zijn eigen label, Number8Music, ontdekt hij aanstormend talent Samantha Steenwijk. Haar deelname aan The Voice Of Holland (2017) werd het begin van alweer een succesformule.
Vinzzent blijft met volle teugen genieten van zijn leven als beroepsartiest. “Als artiest kom je overal en ontmoet je heel veel mensen. Je merkt dat je het publiek vreugde en geluk brengt met jouw muziek, dat is gewoon heel dankbaar werk.”
Sfeer en gezelligheid, daar draait het om voor Vinzzent. Moet dat dan alleen om muziek gaan? Het antwoord op die vraag kwam in Augustus 2017 tijdens zijn eigen festival: Vinzzent op het Strand. De combinatie van foodtrucks, een mini camping met retro campers en muziek aan het strand bij Beachclub Puur kon op een enorme opkomst rekenen. Rob de Nijs, die mede aan de voet van Vinzzents carrière stond, overhandigde hem die avond een platina award. ‘Dromendans’ is inmiddels meer dan 30.000 keer verkocht.
Prijsindicatie
Vanaf € 1795,-