Navigation
.
Beschrijving

Stevie Ann boeken?

Wilt u Stevie Ann boeken? Klik dan hier boven op de rode knop "Nu Aanvragen".

Stevie Ann direct online boeken? Klik dan op de blauwe knop ‘Direct boeken’. Het kan zijn dat de knop ‘Direct boeken’ niet getoond wordt. Dan is deze artiest niet direct online te boeken en dient u het aanvraagformulier in te vullen voor een prijsopgave.

I’m tired of the thought that everybody’s walking the same road, and everybody is singing the same note, so I sing something totally unprepared Stevie Ann ‘Leaving Next Time’

Soms is daar opeens vanuit het niets een nieuw muzikaal multitalent. Al vanaf de eerste noten van haar indrukwekkende debuutalbum Away From Here wordt duidelijk dat de 19-jarige Stevie Ann niet zomaar een zangeres is, maar een getalenteerde muzikant en componist. Al op jonge leeftijd speelde Stevie Ann piano, die ze op haar 14e verruilde voor een gitaar en een blocnote waarin ze verwoed haar eigen liedjes begon te schrijven. Geïnspireerd door 90’s iconen Sheryl Crow en Alanis Morrissette, maar ook door 60’s singer/songwriters als Bonnie Raitt, Joni Mitchell en Ricky Lee Jones, pende Stevie Ann op eigen kracht in drie jaar tijd een heel debuutalbum bij elkaar. De invloed van deze artiesten is niet alleen muzikaal hoorbaar, maar klinkt ook door in de puurheid van de muziek. Zoals ze zelf aangeeft: “Ik hou van de natuurlijke uitstraling die deze artiesten hebben. Ze zijn wat ze zingen.”

Away From Here is als het ware een vingerafdruk van Stevie Ann’s dromen en verlangens, gegoten in dromerige Engelstalige popliedjes met country, folk en jazzinvloeden. De songs zijn kleine verhaaltjes, voorzien van poëtische teksten en voorgedragen met een unieke, accentloze stem die klinkt als een klok. Haar liedjes zullen een breed publiek bekoren: veel jonge meiden zullen zichzelf herkennen in de breekbare teksten, maar ook doorgewinterde muziekliefhebbers die goed opgebouwde liedjes met diepgang kunnen waarderen, komen met Away From Here ruim aan hun trekken.

Stevie Ann onderscheidt zich door haar muzikale veelzijdigheid: het album bevat zowel pure country (‘Johnny’) als folkrock (‘One Way Street’) en loungy jazz met blazers (het zwoele en stijlbrekende ‘Sweet Surprise’). Ze zoekt de climax van een liedje niet in een bepaalde stijl, maar in een geraffineerde, spannende opbouw. Daarbij laat ze zich niet leiden door wat hip is, maar volgt haar eigen veelzijdige en niet alledaagse smaak. Stevie Ann: “Veel mensen vinden het vreemd dat ik als jonge meid van country en folk houd. Natuurlijk luister ik ook naar hedendaagse muziek, maar dat vind ik vaak te klinisch klinken.” De eerste single ‘Away From Here’ is een pakkend popliedje met een melancholieke tekst dat je na een keer beluisteren al meeneuriet. Het is een van de uitschieters op de plaat, net zoals het uiterst persoonlijke en ingetogen ‘Blue’ waarop Stevie Ann zichzelf begeleidt op akoestische gitaar. ‘Leaving Next Time’ is gospelachtig door de Hammondorgel, maar bevat ook vlagen folk en country, terwijl ‘Poetry Man’ met zijn strijkers qua sfeer weer heel anders is. Maar de verrassing zit ‘m in de staart: luister maar naar het breekbare luisterliedje ‘Ten Minutes of Sleep’ en de sfeervolle afsluiter ‘Overdone’, en je weet dat we in de toekomst nog veel zullen horen van Stevie Ann.

Het album is geproduceerd door Rowwen Hèze accordeonist Tren van Enckevort en zanger/componist Arno Guveau. Zij ontdekten Stevie Ann toen zij van een bevriende muzikant – tevens de muziekleraar van Stevie Ann – een tape in handen gedrukt kregen met een aantal liedjes. Zowel Tren als Arno waren gelijk diep onder de indruk van dit zangtalent en besloten haar in de studio uit te nodigen om een demo op te nemen. De demo werd naar diverse labels uitgestuurd en ontlokte enthousiaste reacties, waaronder Hans Kusters Music, die uiteindelijk met de eer ging strijken.

Tussen de opnames door reisde Stevie Ann af naar Londen, waar ze met succes deelnam aan open mic avonden en zo veel podiumervaring opdeed. In Nederland stond ze in april 2004 vier avonden in het voorprogramma van Paul Carrack. Stevie Ann studeerde tot voor kort nog aan de Tilburgse Rock Academie, waarvoor ze begin dit jaar naar Kenia vertrok voor een optreden in het kader van een muzikaal uitwisselingsprogramma. Inmiddels heeft ze haar studie beëindigd om zich de komende maanden te richten op de promotie van haar album, een mogelijke theatertour en plannen om in het buitenland door te breken.

Stevie Ann:
een mooie jonge meid, een prachtige stem en bijzondere liedjes met een internationaal geluid. De Nederlandse popwereld is een muzikaal pareltje rijker!

Video

Prijzen

Prijsindicatie
Vanaf € 3975,-

Aanvraag
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Related Products

Nathalie Makoma

Nathalie Makoma is een podiumbeest met een verhaal. In Nederland kennen we Nathalie van haar spetterende TV optredens tijdens oa. Idols 4 (Finaliste), AVRO Dancing with the Stars, Sterren Springen, Jouw Vrouw Mijn Vrouw VIPS en haar gastoptredens bij De Toppers in de Amsterdamse Arena. Daarnaast staat Nathalie wekelijks op het podium in zowel binnen- als buitenland.

Haar zinderende buhne shows zijn inmiddels uitgegroeid tot een ware ‘must have...

Anita Meyer

Anita Meyer treedt als kind al op en begint in de jaren zeventig, nadat zij opvalt bij een talentenjacht, als een veelgevraagd achtergrondzangeres, o.a. voor Patricia Paaij en diens zus Yvonne Keeley. De doorbraak als solo-artieste komt in 1976 met het nummer ‘The alternative way’, een samenwerking met Hans Vermeulen.

Dit nummer wordt in Nederland een nummer-1 hit, en ook haar volgende singles verkopen goed. Na enkele succesvolle singles lijk...

Ruth Jacott

In 1988 wint Jacott het Knokke Festival in Belgie. Na dit succes krijgt ze veel werk in de musicalwereld: ze krijgt belangrijke rollen in de Nederlandse producties Cats en A night at the Cotton Club. In 1993 neemt haar carrière een belangrijke wending als ze gevraagd wordt om Nederland te vertegenwoordigen tijdens het Eurovisiesongfestival in Ierland.

Ze belandt uiteindelijk met 92 punten op plek zes in de ranglijst, met het lied ‘Vrede’. Haar...

Marianne Weber

Marianne Weber vormt aan het begin van de jaren ’90 het ‘Holland Duo’ met Jan Verhoeven. Na een aantal kleine successen, besloot Marianne verder solo te gaan. Zij scoorde haar eerste hit in 1992 met het nummer ‘Ik weet dat er een ander is’. Hierna volgen enkele albums die allen goed verkopen.

In 1997 neemt Marianne in het geheim een album op in samenwerking met Frans Bauer. Bauer is op dat moment nog relatief onbekend. Dit album wordt een succ...

Berget Lewis

Berget Lewis is uitgeroepen tot 'Beste Zangeres Van Nederland'. Ze staat tot ver over de landsgrenzen met de bekendste artiesten op de grootste podia, stond samen met haar Ladies of Soul in twee uitverkochte Ziggo Dome’s en betoverde haar publiek tijdens haar uiterst succesvolle theater- en clubtours.

Ze schitterde als Maria in het televisiespektakelstuk 'The Passion' en wordt alom geroemd als een vocaal fenomeen met een prachtige carriëre. Ne...

Sieneke

Sieneke groeit op in een hecht gezin met haar vader, moeder en een broertje. Als kind was ze al bezig met dansen en zingen. Sieneke mocht zingen op feestjes op diverse plekken in het land.
Op een avond zorgde ze voor een optreden van Marianne Weber, die meteen onder de indruk was van het jonge zangtalent.

In 2007 bracht Sieneke een cd uit met zes covers van jaren '80 nummers. De cd 'It's my dream' werd in eigen beheer uitgegeven. In het dage...

Edsilia Rombley

Soul, R&B, Jazz, Pop. Up tempo, slow. Nederlandse theatertours of Internationale allure op het Eurovisie Songfestival. Edsilia Rombley staat voor onovertroffen veelzijdigheid.

Ze zingt net zo makkelijk Nederlands- als Engelstalige songs en wisselde optredens op pop- en jazzpodia af met het voorprogramma van Lionel Richie en het Gelredome met Paul de Leeuw.

Ze vertegenwoordigde ons land tot twee keer toe op het Eurovisie Songfestival en werd...

Petra Berger

Petra Berger komt uit een muzikaal gezin. Nu is het zingen bij de afwas een gewoonte die in veel gezinnen voorkomt, maar bij de familie Berger moet dat toch wel heel bijzonder hebben geklonken. Niet alleen waren alle leden muzikaal, maar moeder Berger en haar drie dochters beschikten ook nog over een zeer fraaie stem.

Voor Petra was het al gauw duidelijk dat een professionele zangcarrière een “onontkoombare” bestemming was.
Ze vroeg haar ouds...

Zingende Verrassende Obers

back“Een avond vol zang, muziek en theater met een komische noot” De zingende verrassende obers zijn een combinatie van zangers en acteurs. Het bijzondere aan die combinatie is dat uw feest en hilarisch tintje krijgt waar uw gasten nog lang over na zullen praten. De zingende obers verzorgen de muzikale invulling van de avond en de verrassende obers zorgen voor de nodige komische ingrediënten.

Ontvangst:
In overleg met u wordt bepaald of uw ga...

Antje Monteiro

Al jarenlang staat Antje aan de top van de Nederlandse Showbizzwereld. Niet zo verwonderlijk, want de carrière van deze ‘Allround Showbizz Lady’ heeft de afgelopen jaren een even spectaculaire, als stormachtige, ontwikkeling doorgemaakt. Antje verwierf landelijke bekendheid door haar rol van Amneris in ’s lands meest succesvolste musical aller tijden, Aïda ! Daarna is het enkel bergopwaarts gegaan met Antje’s carriére.

Als Leading Lady van het...
Back to top