Boek een artiest

Sjors van der Panne

ARTIESTEN
Sjors van der Panne

De hedendaagse chansonnier van Nederland wordt hij wel genoemd, en geroemd om zijn stem en mooie liedjes. Met zijn nieuwe single Dan Maken We Het Land wil Sjors van der Panne zijn Nederpopland opnieuw verbinden en geeft alvast een voorzet.
Dan Maken We Het Land is een liedje met een boodschap: het roept op tot verbinding, legt Sjors uit.

“De laatste jaren, en nog meer in deze rare tijd, verliezen mensen elkaar nogal eens uit het oog. Fysie…

Artikelnummer: 3111 Categorieën: , ,

De hedendaagse chansonnier van Nederland wordt hij wel genoemd, en geroemd om zijn stem en mooie liedjes. Met zijn nieuwe single Dan Maken We Het Land wil Sjors van der Panne zijn Nederpopland opnieuw verbinden en geeft alvast een voorzet.
Dan Maken We Het Land is een liedje met een boodschap: het roept op tot verbinding, legt Sjors uit.

“De laatste jaren, en nog meer in deze rare tijd, verliezen mensen elkaar nogal eens uit het oog. Fysiek, maar ook op geestelijk vlak, door tegenstellingen die steeds groter lijken te worden. We worden steeds kritischer op elkaar, in groepen verdeeld, terwijl we toch bij elkaar horen.

Ik zing niet zozeer het levenslied, maar wel liedjes die echt over het leven gaan en recht het hart in. Mijn muziek is misschien een nieuwe vorm van het chanson, maar ook Nederpop. Die combinatie, dat wil ik maken.” Teksten zijn voor Sjors ontzettend belangrijk. Hij schrijft veel zelf, maar krijgt er ook veel van Belinda Meuldijk. Niet voor niets is een van zijn grote invloeden Rob de Nijs, net als Boudewijn de Groot en natuurlijk nog altijd Frank Boeijen. Hun liedjes brengt Sjors op het podium ook regelmatig ten gehore. “Bestaande liedjes moet ik goed aanvoelen om ze eigen te maken. Niet beter of heel anders: ik wil altijd de oorspronkelijke artiest in ere houden. Ik probeer elk liedje in zijn waarde te laten, maar zing het op mijn manier: met mijn stem, intentie en gevoel. Zelf schrijf ik het best onder druk. Ik kan geen noten lezen, maar hoor de muziek in mijn hoofd en maak er met mijn muzikanten dan iets moois van. Niet alleen voor mezelf: ik hoop

Zijn laatste tournee, de theatershow naar aanleiding van zijn meest recente album Altijd Zo Gegaan uit 2019, moest hij toen de corona opdook vroegtijdig afbreken. De tour die hij in september samen met Tommie Christiaan zou doen, werd ook uitgesteld. “Van het afgelopen jaar raakte ik een soort verdoofd”, legt Sjors uit. “Het was een situatie waar ik niet zomaar inspiratie uit kon halen. Als je niet kunt optreden, doe je het als artiest voor een deel eventjes niet. Het was een klap, en het duurde echt een tijdje voordat ik weer creatief bezig kon.” Gelukkig eindigde het jaar beter, met een nieuw platencontract en de single Dan Maken We Het Land en de meest recente Geef Me Vleugels, een EP en uiteindelijk een album in 2022. De tour die dezelfde titel als de eerste single kreeg zou eigenlijk begin januari starten, maar is uitgesteld. Deze zomer doet Sjors een kleine tour met Cor Bakker. Op TV is hij de hele maand mei te zien bij NPO 1 met De Mooiste Luisterliedjes in Muziekfeest op Zondag waarin hij songs zingt van o.a. Boudewijn de Groot, Liesbeth List en Robert Long.

Met een goed team om zich heen van muzikanten, management en een nieuw platenlabel is Sjors klaar voor het nieuwe jaar. Zijn carrière gaat nu zoals hij vroeger hoopte. “Het is fijn dat mijn naam meer gevestigd is. Tegelijk ben ik iemand die nooit opgeeft. Ik zal altijd door blijven gaan, die drive blijf ik houden, ondanks mindere tijden door corona of andere redenen. Zoals nu wil ik nog jaren doorgaan. Mét optreden dan, want dat is waar ik de meeste energie van krijg. Als je niet kan doen wat je wil, is dat pittig. Maar”, besluit hij positief, “des te groter is de vreugde als het weer kan!”

Prijs op aanvraag.

  • DD slash MM slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
decor