Rudolph van Veen (1967) wist als kleine jongen al dat hij kok wilde worden. In 1985 studeerde hij als beste leerling af aan de Culinaire School van Breda en vanaf dat moment was hij vastbesloten om Meesterkok te worden. Hij werkte o.a. in Zwitserland, bij Meesterkok Cas Spijkers en specialiseerde zich in patisserie bij Huize van Wely. Op zijn 27e behaalde hij de titel SVH Meesterkok, de hoogst haalbare graad die een kok in Nederland kan behalen.
…
Rudolph van Veen (1967) wist als kleine jongen al dat hij kok wilde worden. In 1985 studeerde hij als beste leerling af aan de Culinaire School van Breda en vanaf dat moment was hij vastbesloten om Meesterkok te worden. Hij werkte o.a. in Zwitserland, bij Meesterkok Cas Spijkers en specialiseerde zich in patisserie bij Huize van Wely. Op zijn 27e behaalde hij de titel SVH Meesterkok, de hoogst haalbare graad die een kok in Nederland kan behalen.
Al vanaf zijn schooltijd waren nationale en internationale kookwedstrijden een uitdaging voor Rudolph, om anderen en zichzelf te overtreffen. Zo won hij in Nederland vier keer een 1e prijs tijdens de Zilveren Koksmuts-wedstrijden en behaalde tal van medailles als lid van het Nederlandse koksteam in Frankfurt, Sydney, Londen en Singapore.
In 1999 richt hij samen met vier collega-patissiers het Nederlandse Patisserie Team op. Dit team promoot de bakkerijbranche tijdens nationale en internationale evenementen en dient als testlaboratorium voor nieuwe ontwikkelingen. Om nieuw talent te motiveren organiseert het NPT jaarlijks de Dutch Pastry Award: een vakwedstrijd voor ambitieuze patissiers.
Vanaf 2000 neemt Rudolph regelmatig zitting in de jury van de jaarlijkse USA Pastry Championships in o.a. Beavercreek, Las Vegas en Phoenix. Verder kookt hij regelmatig op festivals in o.a. Kaapstad en Caïro.
Rudolph kookt inmiddels alweer jaren op televisie. Vanaf 2000 is hij vooral bekend door het programma Life&Cooking, waarin hij een waardevolle aanvulling blijkt op het bekende presentatieduo Carlo&Irene. Rudolph groeit uit tot één van de bekendste televisiekoks van Nederland, mede door programma’s als The Taste Of Life en The Taste Of Life Basics.
In 2010 neemt hij deel aan het allereerste Nederlandse tweedaagse examen voor de titel Meesterpatissier, welke hij glansrijk weet te behalen. Rudolph is hiermee op dit moment de eerste die zowel de titel Meesterkok als Meesterpatissier op zijn naam heeft staan.
In 2011 heeft Rudolph een spannend nieuw project gelanceerd: Bus Stop Bakery. Bus Stop Bakery is een roze bus die als een rijdende bakkerij, gevuld met unieke cupcakes en clubcakes, door Nederland heeft rondgereden. Van de opbrengst is tien procent afgedragen aan drie Nederlandse Goede Doelen waaraan de Bus Stop Bakery zich verbonden heeft. Rudolph is binnen de Bus Stop Bakery verantwoordelijk voor de receptuur en culinaire invulling van de cupcakes & clubcakes.
Prijs op aanvraag.