Navigation
.
Beschrijving

Peter Koelewijn boeken?

Wilt u Peter Koelewijn boeken? Klik dan hier boven op de grote knop voor aanvragen.

Peter Koelewijn direct online boeken? Klik dan op de blauwe knop ‘Direct boeken’. Het kan zijn dat de knop ‘Direct boeken’ niet getoond wordt. Dan is deze artiest niet direct online te boeken en dient u het aanvraagformulier in te vullen voor een prijsopgave.

‘Klap maar in je handen’ werd een gigantische zomerhit, gevolgd door. . . .’Kom van dat dak af’ live deze nummers herinnert iedereen zich nog!. Op zijn zestiende schreef Peter Koelewijn zijn eerste liedjes, meestal in het toen in zwang zijnde cowboygenre, maar een jaar later begon hij voorzichtig aan zijn eerste Engelstalige songs.

Op de MULO ontstond het begin van de uiteindelijke Rockets: hij kende Harry van Hoof al die bij hem om de hoek woonde en trok ook op met drummer Peter van der Voort en Karel Janssen (de latere bassist). Peter hielp vaak op de markten en daar hoorde hij Roll zijn muziek zou zijn!! In 1959 bestonden de Rockets in hun definitieve vorm uit Harry van Hoof (piano), Peter van der Voort (drums), Karel Janssen (basgitaar), Claus Bucholz (sax) en Peter Koelewijn (gitaar en zang). Er werden zonder succes diverse audities afgelopen totdat een vriend uit Eindhoven een auditie bij EMI-Bovema wist los te peuteren.

De avond tevoren schreef Peter ‘Kom van dat dak af’. De tape bleef een hele tijd bij EMI op de plank liggen omdat de platenfirma er eigenlijk geen brood in zag. Tot Ko de Kloet, samensteller van het populaire radioprogramma ‘Tijd voor Teenagers’ de band hoorde en razend enthousiast werd. Een maand later stond ‘Kom van dat dak af’ in Nederland en België bovenaan. Na het behalen van het eindexamen HBS in 1961 begon Peter als leerling-journalist bij het Eindhovens Dagblad. Na drie jaar was hij full-prof journalist. Tijdens die periode ging Peter gewoon door met optreden en platen maken.

Peter verhuisde met zijn groep naar Phonogram, waar achtereenvolgens de hits ‘Janus’, ‘Marijke’, ‘Doe maar net alsof’, ‘Laat me los’, ‘Mamma, ik wil zo graag een zoen’ (met Anneke Grönloh), ’24. 000 kussen’ en ‘Speel die dans’ werden opgenomen. Inmiddels schreef en produceerde Peter ook voor andere artiesten. Hij schoot direct raak met Armand en Q65, gevolgd door Bonnie St. Claire en Ronnie & de Ronnies (‘Beestjes’). Peter begon een eigen productiemaatschappij en scoorde hit na hit : ‘Kom uit de bedstee’ (Egbert Douwe – Rob Out), ‘Ik kan geen kikker van de kant afduwen’ (Lowland Trio), ‘Oei, dat was me wee een loei’, (Johan Cruyff) en ‘I won’t stand between them’ (Bonnie St. Claire).

In deze periode maakte Peter ook nog furore als D. J. bij Radio Luxemburg. In 1970 tekende Peter een kontrakt bij Phonogram als artiest en producer en opnieuw scoorde hij volop. Zélf met ‘Kom van dat dak af’ (wat opnieuw werd opgenomen), maar ook met Nico Haak, Herman van Keeken (‘Pappie, loop toch niet zo snel’) en Bonnie St. Claire, Ria Valk, Left Side, Ronnie Tober, Willeke Alberti, Ciska Peters en vele anderen.

Met de Rockets pakte hij de draad weer op en scoorde gigantische hits met ‘Mij oh mij’, ‘Angeline’ en ‘Veronica sorry’. Een unicum en tevens een hoogtepunt beleefde Peter in 1974, toen de TROS onder de titel ‘Koelewijn behoeft geen krans’ een complete TV special rond ‘zijn’ artiesten uitzond. In 1977 maakte Peter een solo album ‘Het beste in mij is niet goed genoeg voor jou’, welke door insiders als baanbrekend op het gebied van de Nederlandse popmuziek werd beschouwd.

Hiervoor ontving Peter een Edison en een Gouden Harp. En natuurlijk waren er ook hits : ‘Je wordt ouder pappa’ en ‘KL 204’. Op initiatief van Veronica werd Peter in 1981 uitgenodigd om samen met zijn Rockets een Countdown live TV special te maken. Dit gebeuren werd op 21-sporen opgenomen en resulteerde in een live album waarvan 40. 000 exemplaren verkocht werden !!. De optredens en hits bleven komen: ‘Zolang de motor loopt’, ‘Ik ben geen Jo-Jo’ en ‘Hete zomer’. Peter is ook de man achter de vele successen van Babe. Zeer verbaasd was hij toen hij konstateerde toen de eerste single van Curtie & the Boombox, ‘Let’s talk it over in the ladiesroom’, een hit werd en in twintig ‘buitenlanden’ werd uitgebracht.

De opvolger, ‘Black kisses’, haalde zelfs de Amerikaanse Top 100. In 1995 maakt hij een wereld hit als zanger onder de naam ‘Gompie’ met ‘Who the fuck is lice’. Hij verdient hiermee een Gouden Plaat in Nederland, Duitsland (500. 000 stuks), België, Noorwegen en Zwitserland. Tevens zet hij zich in als producer in voor het ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’ team: no. 1 hit met ‘Ademnood’. Ook als producer voor Helmut Lotti in België gaat het Peter voor de wind. Inmiddels zijn er 300. 000 CD’s verkocht van ‘Helmut Lotti goes classic’. In Nederland barst deze CD en concerten ook los!.

Video
Prijzen

Prijs op aanvraag.

Aanvraag

[contact-form-7 id=”6357″ title=”Artiest boeken”]

Related Products

Je hebt partyhits en partyhits!!! René Schuurmans heeft er al veel op zijn naam staan. Hits als ‘Hela Ho’, ‘Handen in de lucht’, ‘Laat de zon in je hart’ ,‘Is het leven niet mooi’ en'Als het weekend is'zijn enkele van ‘de echte hits van het volk’ die afkomstig zijn van de sympathieke Brabantse zanger. Veel van zijn repertoire wordt werkelijk grijs gedraaid op regionale zenders, in de horeca en DJ’s op evenementen wat de enorme populariteit van z...
Gerard Joling is met een track record van meer dan 28 jaar niet meer weg te denken uit de top van de Nederlandse showbizz. Gerards naam is meer dan gevestigd. En omdat er niets is dat Gerard niet kan en nog niet heeft gedaan is Gerard het beste te omschrijven als showmaster en entertainer pur sang. Over zang gesproken, welke zijstapjes Gerard ook maakt, op welk vlak hij ook schittert, zingen blijft centraal staan in zijn inmiddels ongeëvenaarde c...
De muziek van George Baker spreekt 25 jaar na de legendarische wereldhit 'Una Paloma Blanca' onverminderd tot de verbeelding. 'Little Green Bag' scoorde in 1999 hoog in de hitlijsten nadat het was gebruikt als titelsong voor Quentin Tarantino's film Reservoir Dogs.Naar aanleiding van dit succes werd 'Little Green Bag' voor een Japanse reclamespot van een bekend whiskeymerk, en de overweldigende reacties op deze commercial deden de platenmaat...
Opgroeiend in een echte zigeunerfamilie, zit zingen Django Wagner al van jongs af aan in het bloed.Zijn debuutsingle ‘Kali’ werd een gigantische hit en zijn warme, volkse stemgeluid bleek razend populair. Django’s nostalgische klanken spreken het publiek erg aan en inmiddels wordt de zanger dan ook volkomen terecht als een toonbeeld van de hedendaagse Nederlandse volksmuziek gezien.
Ali B heet voluit Ali Bouali en is op 16 oktober 1981 in Zaanstad geboren. Op tweejarige leeftijd verhuist hij naar Amsterdam. In Amsterdam-Oost en Amsterdam de Pijp maakt hij kennis met hiphop. Ali is niet de jongen van de computerspelletjes, hij hangt het liefst dagenlang op straat. Samen met zijn neef zwerft hij door de buurt en vermaakt hij zijn vrienden met verhalen en grappen.Door Osdorp Posse raakt hij bekend met de hiphop. Hij leert d...
De coronacrisis mag dan zo’n beetje alles hebben platgelegd, André Hazes zit niet stil. Hij blijft zijn zegetocht voortzetten, en niet alleen in Nederland: ook Vlaanderen ligt plat voor de zanger. Hazes doet wat hij wil. Oók met zijn nieuwe single Een Doodgewone Man, die bijna acht minuten duurt.
Er is vrijwel geen plek waar Nick & Simon de afgelopen twaalf jaar niet hebben opgetreden: dorpskroegen, feesttenten, discotheken maar ook vrijwel alle grote zalen en hallen in ons land deden zij al aan. Ook bijzondere plekken als marine fregatten, kerken of strandpodia hebben als locatie in de loop der jaren de revue gepasseerd!
Met het nummer ‘Waanzinnig’ doet Danny in 2003 mee aan de voorrondes van het Songfestival en valt uiteindelijk af in de laatste selectieronde. Vervolgens geeft hij zich op voor het ‘Alternatief Songfestival’ van het NCRV-programma ‘Man bijt hond’. Hij wordt eerste!In de jaren erop volgt een aantal singles, zoals 'De ware vrouw', 'Adembenemend' en '1000 sterren'.In april 2011 doet Danny Nicolay auditie voor ‘Wie wordt de 5de Topper’. Uit r...
Ronnie Ruysdael is maar liefst 19 jaar lang leadzanger van feestband De Sjonnies. Op 31 december 2009 komt daar een eind aan en gaat Ronnie verder als solo-artiest. Leidt Ronnie nu een rustiger bestaan? Nou, niet bepaald.Hij treedt graag en veelvuldig op, onder andere bij grote evenementen als ‘De Nacht van Oranje’ in Ahoy Rotterdam, Carnaval in Eindhoven, de Rijnweek in Rhenen, maar ook in Westendorf, Oostenrijk.Als Ronnie optreedt word...
Frans Bauer wordt geboren als Frans van Doorn, omdat zijn ouders op dat moment nog niet getrouwd waren. Bauer groeit op in een katholiek gezin en brengt zijn jeugd door in een woonwagen. Al op jonge leeftijd is hij vastbesloten om zanger te worden. Zijn grote idolen zijn Julio Iglesias, Elvis Presley en Koos Alberts.

Wat klanten over ons zeggen

8.9
Back to top