Navigation
.
Beschrijving

Paul Sinha boeken?

Wilt u Paul Sinha boeken? Klik dan hier boven op de grote knop voor aanvragen.

Paul Sinha direct online boeken? Klik dan op de blauwe knop ‘Direct boeken’. Het kan zijn dat de knop ‘Direct boeken’ niet getoond wordt. Dan is deze artiest niet direct online te boeken en dient u het aanvraagformulier in te vullen voor een prijsopgave.

Voor popartiest, tekstschrijver en producer Paul Sinha is het de kunst in álles in zijn leven schoonheid te zien. Want, zo meent hij stellig, ‘het leven is helemaal niet zo normaal als wij soms denken, het is magic!’ Precies die instelling is wat hem tot een unieke artiest maakt. Die overigens niet vies is van keihard werken.

Als Paul Sinha op 19-jarige leeftijd zijn eerste platencontract binnensleept, gaat het direct hard. Hij releast hits als ‘Weekje Tenerife’, ‘7 Dagen’ en ‘Nu Gaan’ en al snel volgt zijn debuutplaat Niet Zomaar. Het album markeert een subtiele overgang in de stijl van Sinha. Profileerde de jonge Deventenaar zich eerst nog als hiphopper, steeds meer gaat hij richting de popmuziek. Die transfer tot popartiest is nu definitief voltooid.

Sinha, zoon van een Nederlandse moeder en Engelse vader met Indische roots, groeit op in Deventer. Zijn vader heeft al snel door dat Sinha iets muzikaals in zich heeft. Hij ziet een onbetwist gevoel voor ritme en daarom krijgt de jonge muzikant op zijn vijfde een elektronische drumpad. Een speelgoedding, meer niet, maar goed genoeg om onbewust dat gevoel voor ritme verder te ontwikkelen.

Terwijl Eminem met zijn 8 Mile furore maakt in de Nederlandse bioscopen, luistert Sinha op zijn zevende naar alles wat er uit die hoek van de muziek komt. Hij vreet tracks van G-Unit en 50 Cent for breakfast en ontdekt ook bij zichzelf een zeker talent. “Eenmaal op de middelbare school merkte ik dat ik ook kon schrijven. Voor ik het wist zat ik – net als Eminem – mijn teksten te schrijven in de bus. Uiteindelijk zette ik mijn eerste eigen tracks op YouTube. En daar kreeg ik nog goede reacties op ook.”
Op zijn zestiende wint hij zijn eerste talentenjacht. Een rapwedstrijd in zijn hometown Deventer. “Dat was leuk,” weet hij nog. Maar veel belangrijker dan de winst is zijn ontmoeting met Burak Sagir, met wie hij duo Vans ’n Purp vormt. Samen perfectioneren ze hun skills verder, tot de twee besluiten solo verder te gaan. Die stap om solo te gaan, markeert het begin van een nog veel grotere carrière.

Sinha start een opleiding aan de Herman Brood Academy. Een verademing, zo blijkt. Want voor het eerst sinds hij zijn muzikale knobbel heeft ontdekt, is hij niet meer die ene guy die zich met muziek bemoeit. “Je bent daar met allemaal like-minded mensen en dat heeft mij een enorme duw in de rug gegeven als het om ontwikkeling gaat. Eindelijk kon ik me focussen op het maken van muziek.”

Paul Sinha maakt anno 2019 volbloed popmuziek en daar is hij zeer helder over. Ja, hier en daar zal er nog wel een spoortje hiphop doorklinken in zijn popplaatjes, maar, zo concludeert hij zelf, misschien maakt juist dat zijn flows wel interessant. Wat de inmiddels 23-jarige Sinha met zijn herkenbare geluid wil brengen? Frisse melodielijnen, nieuwe rijmschema’s en beats die je nooit eerder hoorde. Dat alles overgoten met een romantisch sausje, want Sinha heeft een zesde zintuig voor de love song. Sinha legt uit dat het maar net is hoe je naar een gebeurtenis kijkt. De liefde kan in de kleinste details tot uitdrukking komen. “Als je een op het eerste oog normale situatie bijzonder kunt maken, zie je pas hoe bijzonder die situatie misschien al was. Het leven is helemaal niet zo normaal als wij soms denken, het is magic!”
Een denkwijze die hij vooral van zijn moeder heeft overgenomen. Zijn vader verlaat het gezin als Sinha vijf is, waardoor zijn moeder er ineens alleen voor staat. Niet voor niets zingt hij in ‘Adem In’: “Wat moest ik zonder mama, zij was ook gewoon mijn papa.” Hoewel, helemaal alleen is zijn moeder niet geweest. “Ik ben deels opgevoed door mijn oppas Diny. Doordat zij een totaal andere manier van opvoeden heeft dan mijn moeder, ben ik heel open opgegroeid. Ik ben er een positief mens van geworden.”

En een dankbaar mens, bovendien. Want dat ‘ie ooit de kost zou kunnen verdienen met zijn muziek, dat is iets waar Sinha altijd al van heeft gedroomd. Al verwachtte hij ergens wel dat hij het zou maken. “Ik heb altijd veel zelfvertrouwen gehad en mezelf hoog ingeschaald in de markt. Maar dat betekent niet dat het niet bijzonder is dat het ook écht lukt. Daar ben ik oprecht blij mee.” Het lukt bij Paul Sinha op meerdere vlakken tegelijk. Want naast het schrijven van zijn eigen repertoire, schrijft hij voor artiesten als Maan en Tabitha. En ook produceren kan ‘ie. Sinha is een gedreven muziekbeest dat er zowel van geniet creatief maximaal te gaan, als de zakelijke kant van de muziekwereld te ontdekken. Het is één van zijn doelen om ‘een machine’ te worden. “Een machine waarvan de mensen weten: hij kan die hele song van A tot Z maken. Van tekst tot muziek en productie. Dat heb ik nog niet volledig onder de knie, maar daar werk ik hard aan.”

Al die noeste arbeid moet leiden tot één alles overkoepelend eindpunt. Paul Sinha wil succesvol worden en zoveel mogelijk mensen bereiken. “Ik ben pas 23 en zet met er zwaar voor in. Er kan nog zó veel. Uiteindelijk wil ik dat iedereen in Nederland fan van me wordt. En de mensen die echt geen fan gaan worden? Die mensen moeten mijn werk qua kwaliteit alsnog goed vinden.”

Download Presskit
Video
Prijzen

Prijsindicatie
Vanaf € 1550,-

Aanvraag
  • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Related Products

Xander de Buisonjé leerden we kennen als frontman van Volumia!, waar hij zijn zelf geschreven nummers als ‘Hou Me Vast’, ‘Het Is Over’ en ‘Afscheid’ toevoegde aan de Nederlandstalige klassiekers.In 2002 gaf Xander met Volumia! een afscheidsconcert in de Heineken Music Hall. Daarna heeft hij zijn carrière als solo artiest voortgezet. Vijf solo-albums, een akoestische album en aantal singles verder is hij nog steeds één van de meest populaire ...
Er is vrijwel geen plek waar Nick & Simon de afgelopen twaalf jaar niet hebben opgetreden: dorpskroegen, feesttenten, discotheken maar ook vrijwel alle grote zalen en hallen in ons land deden zij al aan. Ook bijzondere plekken als marine fregatten, kerken of strandpodia hebben als locatie in de loop der jaren de revue gepasseerd!
Frans Duijts, na jaren gewerkt te hebben in zijn familiebedrijf en als imitator van André Hazes, is hij daar ineens: Frans Duijts. Het uitbrengen van de single ‘Jij denkt maar dat je alles mag van mij’ is het startschot voor een prachtige zangcarrière.Pierre Kartner schrijft het nummer aanvankelijk voor André Hazes. Duijts covert het en in 2009 ontvangt hij voor het lied zelfs de prijs voor meest gedraaide Nederpophit in de horeca. Frans week...
Niemand kon de afgelopen vijf jaar om Jeroen van der Boom heen. Hoewel hij altijd al bekend heeft gestaan als groot talent en zijn hand niet omdraaide voor een New Jazz album, presentatieklussen, imitaties of optredens als allround entertainer, vielen met het verschijnen van zijn hit “Jij Bent Zo” in 2007 alle puzzelstukjes op de juiste plaats.De megahit verbleef wekenlang op de eerste plek in de hitlijsten en stond nog in de hoogste regione...
Het is bijna niet te geloven, maar ondanks zijn jonge leeftijd (29) heeft zanger Thomas Berge er ondertussen al meer dan 15 jaar carrière opzitten. Thomas Berge stond in zowat elke zaal van Nederland met uitverkochte concerten in onder andere Afas live. Hij was één van de eerste artiesten die deelnam aan ‘De Beste Zangers Van Nederland’ en ontving onder andere een Zilveren Harp en meerdere gouden en platina awards.
3JS geloven in het leven, dat is het motto dat Jan Dulles, Jaap Kwakman en Jaap de Witte van 3JS nastreven. Hun grote doorbraak beleefden zij met het album ‘Watermensen’ uit 2007.Binnen enkele jaren groeide het trio uit tot een bekende en erkende naam in de Nederlandstalige muziekindustrie. Op speelse wijze tonen zij aan dat Volendammers naast de palingsound ook prachtige Nederpop kunnen maken.In januari 2013 maakt de band bekent dat Jaap...
‘Een Bossie Rooie Rozen’. Dat is toch wel DE hit waar de zangcarrière van Alex echt mee begonnen is. De release van deze single was in november 1999 en in 2000 was het de meest gedraaide single in cafe’s en zalen, waardoor het uiteindelijk een nummer1 hit werd. Deze hit heeft de sympathieke zanger veel naamsbekendheid bezorgd.Na deze nummer 1 hit heeft Alex met andere hits zoals o.a. ‘Meissie Meissie’, ‘De Liefde’, ‘Dagdroom’, ‘Een Festival v...
Met het nummer ‘Waanzinnig’ doet Danny in 2003 mee aan de voorrondes van het Songfestival en valt uiteindelijk af in de laatste selectieronde. Vervolgens geeft hij zich op voor het ‘Alternatief Songfestival’ van het NCRV-programma ‘Man bijt hond’. Hij wordt eerste!In de jaren erop volgt een aantal singles, zoals 'De ware vrouw', 'Adembenemend' en '1000 sterren'.In april 2011 doet Danny Nicolay auditie voor ‘Wie wordt de 5de Topper’. Uit r...
Jamai Loman gaat de geschiedenisboeken in als de allereerste winnaar van Idols in Nederland. In 2003 verslaat hij in de finale Jim Bakkum. Na zijn overwinning staan televisie-, radio- en krantenjournalisten in de rij om de kersverse Idol te spreken. Zijn ouderlijk huis moet worden afgezet met dranghekken om de drukte tegen te gaan.Zijn debuutsingle Step Right Up vliegt de winkel uit en komt op nummer één binnen in de Mega Top 50. De single wo...
Willem komt uit een ondernemersgezin. Hij ging op jonge leeftijd van school en vertrok op zijn zestiende naar Duitsland om de zaak van zijn vader uit te breiden. Dat was een succes, hij verdubbelde de omvang en hij leerde vloeiend Duits spreken.Zijn zangcarrière kwam eigenlijk per toeval op gang. Willem was bij John Spencer in de studio, waar John een plaat op ging nemen met een koor. Het koor kwam uiteindelijk niet opdagen, waardoor John vro...

Wat klanten over ons zeggen

8.9
Back to top