Navigation
.
Beschrijving

Mai Tai boeken?

Wilt u Mai Tai boeken? Klik dan hier boven op de grote knop voor aanvragen.

Mai Tai direct online boeken? Klik dan op de blauwe knop ‘Direct boeken’. Het kan zijn dat de knop ‘Direct boeken’ niet getoond wordt. Dan is deze artiest niet direct online te boeken en dient u het aanvraagformulier in te vullen voor een prijsopgave.

983: Het driekoppig meidengezelschap Mai Tai ontstaat wanneer Surinaamse zangeres Jetty Weels door producer Jochem Fluitsma gevraagd wordt het nummer Keep On Dancin’ in te zingen. Omdat het geluid op de plaat met één zangeres wat iel klinkt, zoekt de in Utrecht wonende Weels versterking bij haar twee Antilliaanse vriendinnen Mildred Douglas en Carolien de Windt. Alledrie hebben ze inmiddels een carriere als achtergrondzangeres achter de rug. Jetty Weels zong achtereenvolgens in de Rotterdamse soulformatie The Free, Rockaway Boulevard, American Gypsy, Streetlight en in het Utrechtse sociaal-geëngageerde Braak. Carolien de Windt zong bij Fruitcake en Precious Wilson. Mildred Douglas deed het met Hans Dulfer, Fruitcake, Rockaway Boulevard en Daniel Sahuleka. In oktober verschijnt de single Keep On Dancin’, maar wordt geen groot succes.

1984 In de zomer verschijnt de single What Goes On, die een marginale hit wordt. Ook de opvolger Body And Soul in oktober brengt geen groot succes. Toch weet Mai Tai een eigen plekje te veroveren binnen de Nederlandse popscene. Het stijlvolle funky geluid klinkt erg Amerikaans en refereert aan hooggewaardeerde disco-groepen als Chic.
1985 In januari maakt de ballad Am I Losing You Forever veel indruk. Het debuutalbum Mai Tai verschijnt in maart, geschreven en geproduceerd door het producer-, componisten- en tekstschrijversduo Jochem Fluitsma en Eric van Tijn. Het album levert de groep een Zilveren Harp en een Edison op. Het van het debuutalbum getrokken funk-nummer History wordt in mei een grote hit. Ook in Engeland en in de VS doet de plaat het erg goed en History wordt goud. Als de dames hun eerste elpee opnemen, komen ze in de studio Frank Boeijen tegen. Hij was dermate onder de indruk van de vocale prestaties van het drietal, dat hij Mai Tai vraagt de koortjes in te zingen van zijn toekomstige klassieker Kronenburg Park.

1986 Het tweede album 1 Touch 2 Much verschijnt, waarvan de singles Female Intuition en Turn Your Love Around in de top tien belanden. De titeltrack, 1 Touch 2 Much, bereikt de tipparade.

1995 Inhakend op de populariteit van R&B, wordt History in Engeland opnieuw uitgebracht en bereikt de top tien van de UK-dance charts. In Nederland verschijnt Are You For Real. De cd-maxi is gemixt door houseproducer G-Man.

1996 De R&B-single Afrodisiac vindt enig succes in Frankrijk en Scandinavië. Het trio werkt aan een nieuw album.

2002 Mai Tai spelen enkele van hun hits tijdens The Reflex Of The 80’s, een avond in Ahoy’ georganiseerd door omroepvereniging BNN op 31 mei in Ahoy’.

2004 In een gewijzigde bezetting (met naast Jetty Weels en Carolien de Windt ook zangeres Marjorie Lammerts) doet Mai Tai op 12 februari met het liedje Bring Back The Music mee aan de vierde voorronde van het Nationaal Songfestival. Ze winnen niet maar dit optreden resulteert wel in een CD-single. De dames besluiten in deze samenstelling door te gaan en treden veel op tijdens zogeheten 80’s revival parties. Hoogtepunten zijn het slotconcert op de Amsterdam Gay Pride en Top 2000 in Concert, dat werd uitgezonden op Oudejaarsavond.

2005 Mai Tai besluit dat er naast het optreden met hun oude successen ook nieuw repertoire moet komen en nemen een aantal nummers op, waarvan de eerste single in augustus wordt uitgebracht. ‘Don’t forget to live’ is de titel en het Londense remixcollectief Almighty neemt de productie voor haar rekening. Het is de voorloper van hun nieuwe album dat gepland staat voor het najaar. De CD zal veel oorspronkelijk materiaal en een paar covers bevatten.

Video
Prijzen

Prijsindicatie
Vanaf € 2975,-

Aanvraag
  • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Related Products

Roxeanne Hazes is dé doorbraak van 2017. Sinds de release van haar langverwachte debuutalbum ‘In Mijn Bloed’ is het hard gegaan voor de zangeres. Zo werd ze verkozen tot huisband van De Wereld Draait Door, ontving ze een MTV Best Dutch Act nominatie en speelde Roxeanne met haar band door het hele land. Haar najaarstour begon in een uitverkochte Melkweg Amsterdam en bracht haar onder meer uitverkochte shows in Utrecht, Haarlem en Den Haag.

Het ...
O’G3NE is een Nederlandse meidenband die voorheen bekend stond onder de naam Lisa, Amy en Shelley. Zij zijn vooral bekend van hun deelname aan het Junior Eurosongfestival 2007.De meidengroep bestaat uit drie zussen. Lisa werd geboren in 1994 en een jaar later volgde tweeling Amy en Shelley. Nederland leerde het drietal kennen met hun zelfgeschreven nummer Adem in, adem uit. Met dit nummer behaalden zij in de voorronde van het Junior Eurosongf...
back“Een avond vol zang, muziek en theater met een komische noot” De zingende verrassende obers zijn een combinatie van zangers en acteurs. Het bijzondere aan die combinatie is dat uw feest en hilarisch tintje krijgt waar uw gasten nog lang over na zullen praten. De zingende obers verzorgen de muzikale invulling van de avond en de verrassende obers zorgen voor de nodige komische ingrediënten.

Ontvangst:
In overleg met u wordt bepaald of uw ga...
Lucas en Gea Hulshof zijn niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekwereld. De gezelligheid, die bij het echtpaar altijd voorop staat geeft een aangename sfeer aan uw feest! Lucas begon zijn carrière als zanger in een band zo'n 20 jaar geleden met een optreden in Assen. Na jaren met deze band te hebben gespeeld, besloot hij de groep te verlaten en verder te gaan met zijn vrouw Gea. Dit resulteerde in vele optredens.

Lucas had een paar n...
Een topact van wereldklasse, waar Nederland trots op mag zijn en zeker niet meer omheen kan. Drie sterke persoonlijkheden, Carolina Dijkhuizen, Peggy Sandaal en Gitty Pregers, afkomstig uit de succesvolle musicals, zoals Lion King en Aïda, zijn momenteel elke stad aan het veroveren met hun charmes, trotsheid en zelfverzekerde uitstraling.

CPG doet sinds augustus 2008 de zeventiger -en de tachtiger jaren opnieuw herleven, maar deinzen absoluu...
Sieneke groeit op in een hecht gezin met haar vader, moeder en een broertje. Als kind was ze al bezig met dansen en zingen. Sieneke mocht zingen op feestjes op diverse plekken in het land. Op een avond zorgde ze voor een optreden van Marianne Weber, die meteen onder de indruk was van het jonge zangtalent.In 2007 bracht Sieneke een cd uit met zes covers van jaren '80 nummers. De cd 'It's my dream' werd in eigen beheer uitgegeven. In het dageli...
Op 4 april 1960 zag Maribelle als Marietje Kwakman het levenslicht en al gauw werd duidelijk waar haar talenten lagen. Op zeer jonge leeftijd zong zij al in diverse koortjes. De jonge Marietje viel op tussen de andere koorkinderen en belandde zo in de kerk, waar de carrière van menig Volendammer zangtalent is begonnen.?

Haar manager was onder de indruk van haar zangkwaliteiten en organiseerde een plaatopname. Maar omdat Marietje te jong was, ...
Shirma’s rich, powerful and soulful voice makes her one of the most popular singers of the Netherlands. After her appearance in The Voice, she made a leap to the next level of her career.Her musical journey started as backing vocal for artists like Chaka Khan, Michael Bolton, Alain Clark, Candy Dulfer, Henny Vrienten and Anouk. Anouk represented the Netherlands in 2013 at the Eurovision Song Contest and Shirma Rouse was proclaimed as best bac...
Marianne Weber heeft haar kwaliteiten als zangeres inmiddels al lang bewezen tijdens de vele optredens in het land die zij heeft gedaan. Tijdens de optredens krijgen zowel ‘feest’ als ‘emotie’ de kans bij Marianne. Ze wil de mensen dicht bij zich hebben, voor haar geen donkere zalen, ze wil haar publiek kunnen zien tijdens de optredens. ‘Anders is het gevoel bij me weg’, aldus Marianne Weber .Marianne Weber, de in Utrecht geboren zangeres van...
Petra Berger’s stem en muziek laten zich niet gemakkelijk in één genre vatten en juist dat maakt haar als zangeres zo bijzonder en uniek. Met drie octaven tot haar beschikking beweegt zij zich net zo makkelijk in het klassieke- en Keltische domein als in de popmuziek.

Bij de keuze van haar repertoire laat zij zich vooral leiden door haar diepste gevoelens en dat maakt dat haar eigenheid en persoonlijkheid op zeer herkenbare wijze doorklinken i...

Wat klanten over ons zeggen

8.9
Back to top