Boek een artiest

K-otic

ARTIESTEN
K-otic

Wat gebeurt er als je na 15 jaar de leden van een van de meest succesvolle popgroepen die Nederland gekend heeft weer bij elkaar brengt? Dan kun je niets anders doen dan iedereen uitnodigen om onderdeel te zijn van een reünie die net zo speciaal belooft te worden als de wijze waarop de leden elkaar destijds hebben leren kennen. 2001, Het jaar waarin de Nederlandse muziekindustrie veranderde. Maandenlang keek Nederland toe hoe het programma Starma…

Artikelnummer: 1864 Categorieën: , ,

Wat gebeurt er als je na 15 jaar de leden van een van de meest succesvolle popgroepen die Nederland gekend heeft weer bij elkaar brengt? Dan kun je niets anders doen dan iedereen uitnodigen om onderdeel te zijn van een reünie die net zo speciaal belooft te worden als de wijze waarop de leden elkaar destijds hebben leren kennen. 2001, Het jaar waarin de Nederlandse muziekindustrie veranderde. Maandenlang keek Nederland toe hoe het programma Starmaker zocht naar de ultieme popsensatie. Voor de allesziende camera’s in het Big Brother huis werden 7 talentvolle jongeren klaargestoomd om dit avontuur samen aan te gaan. Na 3 maanden non-stop op televisie te zijn geweest was het duidelijk: K-otic was een feit.

K-otic, het Engelse woord voor chaos, bracht ook daadwerkelijk chaos. Hun eerste single ‘Damn (I Think I Love You)’ kwam binnen op nummer 1 en verkocht meer dan 100.000 exemplaren. Ook hun debuutalbum ‘Bulletproof’ kwam binnen op 1, bleef daar maar liefst 7 weken staan, en werd met bijna 240.000 verkochte exemplaren dubbel platina en het best verkochte album van dat jaar. K-otic was de best bezochte Nederlandse live act, mede dankzij 2 uitverkochte shows in de Heineken Music Hall en een volledig uitverkochte tour die afgesloten werd met twee shows in Paradiso. Nog niet eerder had een Nederlandse popgroep dit voor elkaar gekregen. Als de band in 2003 besluit te stoppen met een afscheidsshow staat de zaal vol huilende fans om hun idolen nog eenmaal met elkaar op het podium te zien staan.

Vanwege de enorme vraag om nog 1 keer op te treden, werd door de leden van K-otic besloten om met een crowdfundingsactie het benodigde geld voor een eenmalig reünieconcert op te halen. Hiervoor werd eerst gedacht aan een kleine zaal, maar de belangstelling was zo groot dat in december 2016, K-otic na vijftien jaar terugkeerde in de Heineken Music Hall, de plek waar de groep in 2001 begon.

Prijsindicatie
Vanaf € 5000,-

  • DD slash MM slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
decor