Boek een artiest

Juni Juliet

ARTIESTEN
Juni Juliet

Juni Juliet is een multi-instrumentalist. Hij speelt basgitaar, kwartagitaar, gitaar, percussie-instrumenten maar zijn grote liefde is de piano. Met zijn pianoshow reist hij de wereld rond: “Als kind wist ik al dat ik professioneel muzikant wilde worden. Ik had er alles voor over en ben blij met mijn keuze. Muziek heeft mij naar de meest fantastische plekken gebracht voor optredens. Om een paar te noemen: Puerto Rico, New York, Nederland, Noorweg…

Artikelnummer: 3104 Categorieën: ,

Juni Juliet is een multi-instrumentalist. Hij speelt basgitaar, kwartagitaar, gitaar, percussie-instrumenten maar zijn grote liefde is de piano. Met zijn pianoshow reist hij de wereld rond: “Als kind wist ik al dat ik professioneel muzikant wilde worden. Ik had er alles voor over en ben blij met mijn keuze. Muziek heeft mij naar de meest fantastische plekken gebracht voor optredens. Om een paar te noemen: Puerto Rico, New York, Nederland, Noorwegen – waar ik van 1987 tot 2000 heb gewoond.”

Als 7-jarig jongetje startte Juliet als mandolinespeler en benjamin van het gezin zijn muziekcarrière in de familieband Típiko Juliet. Samen met zijn vier broers vormden ze in de jaren 70 de populaire folkloregroep Típiko Juliet en werden beschouwd als de tegenhanger van de Jackson Five. Er was één groot verschil: de broers Juliet maakten gebruik van traditionele muziekinstrumenten en speelden folkloremuziek met een eigentijds tintje.

In Nederland werd hij één van de Crazy Piano pianisten en startte na enkele jaren zijn eigen pianoshow Party Piano en Sing & Swing. Met deze shows stond hij in het voor- en na programma van onder anderen Andre Hazes, Marco Borsato, Gerard Joling, Frans Bauer. Maar Curaçao lonkte en in 2007 verhuist Juliet met mijn gezin naar zijn geboorte-eiland. “Curaçao was nog niet bekend met piano-entertainment. Hoewel het format succesvol was, besloot ik toch in 2013 weer terug naar Scandinavië te gaan. Maar sinds 2016 is Curaçao definitief mijn thuisland. Mijn 1ste kleindochter is uitgerekend op mijn verjaardag in 2016 geboren en ik nu wil gewoon heel dicht bij haar zijn. Het opa-zijn bevalt mij enorm. Ik ben wel 4 á 5 keer per jaar in Europa voor optredens.”

Door de brede en internationale ervaring van Juni Juliet weet hij elk evenement & feest altijd om te toveren tot een spetterend en onvergetelijk muzikaal optreden. Zijn repertoire voert je terug naar de jaren 60/70/80 en 90, van blues tot jazz, Loungy, touch of Caribean, Top 40 tot energieke feestmuziek. Nu is hij klaar voor een nieuw avontuur… 60 minuten full power met zijn vaste drummer Roy. Maak je klaar voor Juni Juliet!

Prijsindicatie
Vanaf € 4975,-

  • DD slash MM slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
decor