Boek een artiest

Joke de Kruijf

ARTIESTEN
Joke de Kruijf

Zangeres – Actrice – Danseres – Coach, Joke de Kruijf volgde na haar vooropleiding aan het conservatorium de Show-Musical opleiding aan de Academie voor Kleinkunst en de Nel Roos Academie.

Ze speelde in zowel binnen- als buitenland in grote musicals waaronder Cats en Les Misérables. In The Phantom of the Opera, vertolkte zij in Hamburg, Wenen en Scheveningen de rol van Christine. Ze speelde titelrollen in Grace the Musical, Carlie en Willeke …

Artikelnummer: 2150 Categorieën: , ,

Zangeres – Actrice – Danseres – Coach, Joke de Kruijf volgde na haar vooropleiding aan het conservatorium de Show-Musical opleiding aan de Academie voor Kleinkunst en de Nel Roos Academie.

Ze speelde in zowel binnen- als buitenland in grote musicals waaronder Cats en Les Misérables. In The Phantom of the Opera, vertolkte zij in Hamburg, Wenen en Scheveningen de rol van Christine. Ze speelde titelrollen in Grace the Musical, Carlie en Willeke de Musical. Met songs uit Grace de Musical maakte ze in 2002 haar debuut in New York in The House of Honours – Carnegie Hall.

Joke speelde hoofdrollen in Carmen, Larry this Funny World, Tango de Valentino, Little Shop of Horrors, Rocky over the Rainbow, Crazy for you, Chess, Chicago, 1953 de Musical en Het Meisje met het Rode Haar. In de liedjesprogramma’s Telkens weer het Dorp, Nederland Musicalland en Musicals to the Max was zij soliste.

Ook was Joke twee jaar soliste in Palazzo en behoorde zij 10 jaar tot de vaste cast van Forbidden Musicals. Joke stond in Ahoy met Musical Classics en zo ook met Musicals in Ahoy in 2002, 2004 en 2006. Voor stichting De Zonnebloem toerde ze met verschillende producties door Nederland.

In 1995 won Joke de Gouden Notenkraker, de prijs van de Nederlandse Toonkunstenaarsbond. Ze was genomineerd voor de John Kraaijkamp Musical Award 2001 en 2005 in de categorie Beste Vrouwelijke Hoofdrol en in 2011 in de categorie Beste Vrouwelijke Bijrol.

Naast het zingen, spelen en dansen in musicals doet Joke nog veel meer. Ze doet aan nasynchronisatie en spreekt onder andere voor Walt Disney de Nederlandse stemmen in van Assepoester, Belle, Doornroosje en Marry Poppins. Ze geeft workshops met als doel jonge mensen in het musicalvak te begeleiden en is ambassadrice voor ‘Only Friends’ en ‘A Sister’s Hope’.

Ook heeft zij de training STEM ontwikkeld waarin mensen van alle leeftijden zich bewust worden van hun eigen stem en deze beter leren gebruiken en controleren

Prijsindicatie
Vanaf € 2750,-

  • DD slash MM slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
decor