Navigation
.
Beschrijving

Jeroen van Inkel boeken?

Wilt u Jeroen van Inkel boeken? Klik dan hier boven op de grote knop voor aanvragen.

Jeroen van Inkel direct online boeken? Klik dan op de blauwe knop ‘Direct boeken’. Het kan zijn dat de knop ‘Direct boeken’ niet getoond wordt. Dan is deze artiest niet direct online te boeken en dient u het aanvraagformulier in te vullen voor een prijsopgave.

Jeroen van Inkel werd geboren op 7 Juli 1961. Sinds hij een kleine jongen was, was Jeroen al in de ban van de magie van de radio. Hij luisterde graag naar Ferry Maat, Frits Spits, Jan Mulder en vele anderen. Maar radio is ver weg en hoe kwam je nu toch daar. Dus een simpele keus was gemaakt, Jeroen ging in Discotheken draaien.

Tot op een dag een jongen naar hem komt en vraagt of hij een Demo bandje voor een piratenzender wilde maken. Dat was het begin van zijn radiocarière! Het begon bij Radio Picasso 101, een Amsterdamse etherpiraat die op de zondag uitzond. Eén van de programma’s die Jeroen daar deed was ‘De Winkel van Inkel’. Daarna werd de overstap gemaakt naar Radio Decibel 96.2, een station die landelijke bekendheid zou gaan krijgen door het format en de dj’s.

Na enige sollicitatie brieven te hebben gestuurd naar Radio Veronica, was het in 1984 eindelijk zover, Jeroen verliet Radio Decibel en ging werken in Hilversum. Na 2x een nacht programma te hebben gedaan op Radio 2, belde Lex Harding Jeroen op dat hij de Tip-parade moest gaan presenteren op Radio 3. Dit was het begin van Van Inkel op de landelijke popzender.

Na enkele succesvolle programma’s op Radio 3 was Veronica in een ver stadium om een commercieel radio en televisie station te worden. Van Inkel ging mee en verhuisde naar het station HitRadio 1224 dat later omgedoopt zou worden naar Hit-Radio Veronica. Op HitRadio Veronica heeft Jeroen van Inkel jarenlang de ochtendshow ‘Rinkeldekinkel’ gepresenteerd. Op 1 Januari 1998 werd met de komst van FM frequenties, Hit-Radio Veronica omgedoopt tot Veronica FM. Van Inkel opende het ‘nieuwe’ station. Ook verhuisde Jeroen van de ochtend naar de middag om daar z’n show voort te zetten. Rinkeldekinkel werd tussen 16:00 uur en 19:00 uur uitgezonden.

In 2000 ruilde Jeroen van Inkel Veronica FM in voor Radio 538, een station waar Jeroen jaren daarvoor deze opmerking over maakte: ‘Een radiostation met zo’n klein bereik als Radio 538, vind ik hetzelfde als de formule 1 rijden in een Volkswagen-kever’. Desondanks verhuisde Jeroen in april 2000 naar Radio 538, samen met z’n side-kick Dennis Ruyer, om daar de middag tussen 16:00 en 19:00 te doen. Later kreeg hij naast Dennis Ruyer ook Dennis Verheugd en daarna Jelte van der Goot aan zijn zijde. En maakte hij elke vrijdagnacht, later vrijdagavond de ‘Powermix van Inkel’ met Dj Devious (Dennis Verheugd).

In het september 2003 kwam Radio Veronica na jaren terug in de ether met het 80s en 90s hits format. Ze wilden graag van Inkel in de ochtend en Jeroen wilde graag naar Radio Veronica. Radio 538 wilde van Inkel echter niet laten gaan en het getouwtrek begon. Radio Veronica gaf de ochtendshow voor een maand aan Toine van Peperstraten en daarna tijdelijk aan Adam Curry in afwachting van Jeroen. Maar de onderhandelingen schoten niet op. Terwijl van Inkel zich steeds vaker ziek meldde werd de ochtendshow van Radio Veronica voor vast aan Adam Curry gegeven. De transfer van Jeroen van Inkel leek uit te blijven, tot 538 hem uit de programmering haalde. Enkele weken later werd bekend dat van Inkel vanaf januari 2004 de middagshow zou presenteren op Radio Veronica. In september 2004 verhuisde hij met ‘Rinkeldekinkel’ naar de ochtend.

In september 2005 gaat hij naar Q-music. Daar presenteert hij de ochtendshow ‘Je Dag Is Goed’. In maart 2008 vertrekt hij uit de ochtend om het middagprogramma op het radiostation te gaan doen. Ruud de Wild neemt zijn plaats in de ochtend over. Ondanks dat Van Inkel niet blij is met de situatie, verlengd hij in september 2008 toch zijn contract bij Q-music. In maart 2009 sluit hij zich samen met Gijs Staverman ruim een week lang op in de Vliegende Studio in Almere.

23 september 2010 maakt Frits Spits in zijn programma op Radio 2 bekend dat Jeroen van Inkel de Marconi Oeuvre Award krijgt. Van Inkel is blij verrast. “Ik heb nog nooit een dergelijke prijs ontvangen en ik vind het geweldig dat deze eer mij te beurt is gevallen”. “Toen ik heel veel op radio en tv was bestond zo’n prijs nog niet. Dat ik dit nu krijg, is geweldig”.”

Eind juni 2014 wordt bekend dat Van Inkel overstapt naar Radio Veronica. Per 1 september 2014 doet hij de middag show op Radio Veronica. Tussen 16.00 en 19.00 uur “Van Inkel in de middag”. Sinds Maart van dit zelfde jaar wordt Jeroen gevraagd om de ochtend bij Radio Veronica voor zijn rekening te nemen. Jeroen neemt deze uitdaging aan en vanaf dat moment is het Van Inkel in de ochtend.
In Januari 2018 begint voor Jeroen van Inkel een nieuw avontuur bij NPO Radio5. Jeroen gaat daar tussen 07.00 en 10.00 uur smorgens de ochtendshow verzorgen. Met “je dag is goed”maakt Jeroen op eigenwijze de Radio 5 luisteraar wakker.

In Oktober 2020 maakt hij binnen de publieke omroep de overstap naar Radio 2. Jeroen verzorgt hier de ochtendshow op zaterdag en zondag. Begin je weekend goed met Jeroen van Inkel op NPO Radio 2.

Download Presskit
Video
Prijzen

Prijsindicatie
Vanaf € 2495,-

Aanvraag
  • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Related Products

Deze show bestaat uit een : Stijlvol wit DJ Meubel, prof. Geluid set,of. Lichtshow op 4 witte zuilen met 4 x bewegend licht en led verlichting. 6x6 truss uitgelicht en een Allround DJ.
De Loco Loco Discoshow is al jaren een begrip in het feestcircuit. Op festivals als Zwarte Cross, Pinkpop, Lowlands, Paaspop, Concert at Sea, Vierdaagsefeesten Nijmegen en Terschellings Oerol brachten zij het publiek in een abnormale feestelijke extase.Deze DJ’s gaan verder waar anderen stoppen, want wat moet een DJ met korfbalbekers en bladblazers? De Loco’s schakelen moeiteloos tussen ouderwetse gezelligheid en moderne hits. Disco, New Wave...
Al vanaf jongs af aan wordt het entertainen Dave Roelvink met de paplepel ingegoten. Met Dries Roelvink als bekende vader weet Dave als geen ander hoe het is om in de spotlights te staan. Niet alleen zijn vlotte babbel heeft hij mee, ook valt het al snel op dat zijn looks er niet om liegen.
Ruud is geboren op 2 oktober 1989 in Amsterdam. Als driejarig jongetje wist hij het al heel zeker, hij wilde acteur worden! Zijn droom ging op zesjarige leeftijd al een klein beetje in vervulling toen hij naar de NKT Theaterschool (Nederlands Kindertheater school) in Purmerend mocht.Twee jaar later had Ruud zijn eerste acteerrol te pakken en schitterde hij op z’n achtste in een McDonald’s televisiereclame. Bij het grote publiek werd hij pas e...
Edwin Evers begint zijn loopbaan als disc-jockey bij de Hardenbergse ziekenomroep en draait in het weekend plaatjes in de discotheek Celebration. Via Extra 108 komt Evers bij Power FM, waarna hij in 1992 landelijk te horen is bij Veronica op Radio 3 met Evers In Het Wild.In 1997 stapt hij over naar de KRO waar hij doordeweeks zijn ochtendprogramma Evers Staat Op gaat maken. Naast zijn presentatie zijn ook zijn imitaties zeer geliefd bij het N...
Ben Liebrand wordt geboren in 1960 in Nijmegen. Al op 16-jarige leeftijd laat Ben de wereld genieten van zijn dj-kunsten met zijn eigen mobiele roadshow. Dit is het begin van een carrière die ondertussen al ruim 25 jaar omspant. In de jaren die volgen boekt Ben als remixer de nodige successen in het buitenland. Zijn radiodebuut maakt Ben in 1983 bij Veronica.Wekelijks maakt hij mixen voor zijn programma In The Mix. Ook begint hij met de j...
Eigenlijk behoeft Jamie Westland onder de ware muziekliefhebber geen introductie. Al jarenlang maakt hij als drummer deel uit van de succesvolle rockband DI-RECT en is hij met deze band nauwelijks weg te denken uit de hitlijsten.Jamie Westland is begonnen op de piano, en groot geworden achter het drumstel. Jamie heeft een aangeboren ritmegevoel dat kenmerkend is voor alles wat hij doet. Niemand minder dan Billy de Kit introduceerde Jamie in d...
Koningen van het 'kleine' vinyl: de 7 Inch Twins hebben ALLE singles uit de 80's en plakken ze heel 80's verantwoord aan elkaar! Bij al die 80's plaatjes krijg je natuurlijk al die heerlijk korrelige videoclips, oude films, tv-series en foute commercials te zien. Je speelt oldschool Pacman & Space Invaders op de RetroGames en je zingt je eigen 80's plaatje bij de KaraokeZuil! 80's VERANTWOORD: LET'S DANCE!Begonnen op een klein flatje in Utrec...
Rob Stenders wordt geboren op 18 april in 1965 Tilburg. Na eerst op enkele piraten in Nederland en België te hebben gedraaid, begint hij in 1985 aan zijn landelijke radiocarrière. Hij komt bij de VARA terecht. Voor Radio 3 presenteert Rob onder andere de ‘Verrukkelijke 15′. Na vier jaar besluit Rob de VARA te verlaten en naar Veronica te gaan. Hier maakt hij samen met Jeroen van Inkel het legendarische radio programma ‘Stenders & Van Inkel’.
Michiel Veenstra is op 6 maart 1976 geboren in Almelo. Tijdens de HAVO opleiding meldt Michiel zich aan bij de lokale omroep van Almelo, Radio Almelo. Na afronding van de HAVO komt hij bij de Twentse Courant in Almelo terecht, hier maakt hij kennis met het journalistieke vak.

Wat klanten over ons zeggen

8.9
Back to top