Boek een artiest

Jebroer

ARTIESTEN
Jebroer

De in Leiden opgegroeide Jebroer (Tim Kimman) is een typisch geval van een ruwe bolster, blanke pit. Opgevoed door twee vrouwen, was hij al op jonge leeftijd de man in huis. Hoewel hij in zijn tienerjaren voor zijn omgeving soms onhandelbaar was, veranderde de goedlachse familieman dankzij zijn open houding in ieders grote broer. Van zijn eigen broertje en zusje, maar ook van vrienden, kennissen, de straat en van jou. Jebroer is er voor iedereen …

Artikelnummer: 2166 Categorieën: , ,

De in Leiden opgegroeide Jebroer (Tim Kimman) is een typisch geval van een ruwe bolster, blanke pit. Opgevoed door twee vrouwen, was hij al op jonge leeftijd de man in huis. Hoewel hij in zijn tienerjaren voor zijn omgeving soms onhandelbaar was, veranderde de goedlachse familieman dankzij zijn open houding in ieders grote broer. Van zijn eigen broertje en zusje, maar ook van vrienden, kennissen, de straat en van jou. Jebroer is er voor iedereen en is vastberaden om te blijven.

Met Boaz als vaste partner achter de knoppen, verschenen nummers als ‘Btje vliegen tog’, ‘Van een andere moer’ en ‘Vriendje’. Jebroer toont zich goudeerlijk, maar in your face en duidelijk hoorbaar op straat opgegroeid. De videoclips bij de aanstekelijke, elektronische hiphoptracks zijn goed voor honderdduizenden views op YouTube.

Jebroer werkt met Nouveau Riche-collega Mr Polska samen op diens EP en album en gaat vervolgens met hem mee op tournee. Samen touren ze tot twee keer toe uitgebreid langs poppodia en festivals in Nederland en België. Hoogtepunten zijn optredens op festivals als Solar, Paaspop, Noorderslag en meerdere Bevrijdingsfestivals.

Ondertussen maakt Jebroer zijn opwachting op de remix van Yellow Claw’s hitsingle ‘Allermooiste feestje’ en brengt hij zijn eigen single ‘Herrie in me oor’ uit. Het nummer groeit uit tot een van dé clubhits van 2012 en wordt genomineerd voor een State Award in de categorieën ‘Beste single’ en ‘Beste videoclip’. Ook is Jebroer te horen op een andere grote clubhit: ‘Nooit meer slapen’ van Yellow Claw waarmee hij zijn eerste notering in de hitlijsten scoort. In het zelfde jaar toont Jebroer dat hij over meer kwaliteiten beschikt.

Zo acteert hij in de serie ‘Van God Los’ en de korte film ‘De Zure Inval’ en presenteert hij het onlineprogramma ‘Nosso in je osso’.
In oktober 2013 brengt Jebroer zijn debuut-EP ‘Broederschap’ uit en releast hij succesvol de singles en video’s van ‘Omlaag’, ‘Een Mens’ en hitsingle ‘Allemaal Lichten’. Jebroer wordt tevens uitgeroepen tot 3FM Serious Talent.

In het voorjaar van 2014 ziet Jebroer’s debuutalbum ‘Gouden Tranen’ het licht tourt hij uitgebreid door Nederland en België. In tegenstelling tot alle verwachtingen is dit een buitengewoon persoonlijk album, wat een handvol hits oplevert. Het zijn echter de persoonlijke verhalen die de boventoon voeren met uiteenlopende onderwerpen. Zo vertelt Jebroer onder andere over zijn jeugd en familieband, afgegleden vrienden en zijn aanstaande vaderschap.

Aan het album werken o.a. producers Boaz van de Beatz, Mucky, J’Dicious en They Fit en artiesten als Mr. Polska en Ronnie Flex leveren eveneens een bijdrage. Het nummer ‘Hoesten als bejaarden’ vormt het uitgangspunt van een uitermate succesvolle crossmediale reclamecampagne van chipsmerk Doritos.

In de tweede helft van 2014 valt Jebroer vooral op door samen te werken. Zo is hij te horen op singles met Dirtcaps (Miljoenen’), Feest DJ Ruud (‘Duizend nachten’) en LNY TNZ (‘Paranoia’) waarmee hij zich manifesteert in de discotheken.

Een grote doorbraak komt uit onverwachte hoek als Jebroer in december het nummer ‘Banaan’ uitbrengt in samenwerking met Stepherd, Skinto & Jayh. Een radiograp in België gaat viral waarna de single op diverse playlists beland en binnen no-time op #1 staat in de iTunes charts en in de top 10 van de officiele Belgische hitlijsten bivakkeert. In mei 2015 verkrijgt ‘Banaan’, met meer dan 10.000 verkochte singles, de gouden status in België.

Prijs op aanvraag.

  • DD slash MM slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
decor