Boek een artiest

Glen Faria

ARTIESTEN
Glen Faria

Glen Faria is een veelzijdige zanger, rapper en songwriter uit Amsterdam Zuidoost. Opgroeien in de Amsterdamse Bijlmer heeft hem veel verhalen opgeleverd die hij verwerkt in zijn muziek. Op zijn 20ste richt hij samen met anderen de theatergroep Likeminds op. Daar leert hij Yousef Gnaoui (Sef), kennen en samen met The Flexican en Murth Mossel vormen zij de succesvolle groep Flinke Namen. Hiermee scoort Glen hits als ‘Wolken’ en ‘Als Zij Langs Loop…

Artikelnummer: 3226 Categorieën: , ,

Glen Faria is een veelzijdige zanger, rapper en songwriter uit Amsterdam Zuidoost. Opgroeien in de Amsterdamse Bijlmer heeft hem veel verhalen opgeleverd die hij verwerkt in zijn muziek. Op zijn 20ste richt hij samen met anderen de theatergroep Likeminds op. Daar leert hij Yousef Gnaoui (Sef), kennen en samen met The Flexican en Murth Mossel vormen zij de succesvolle groep Flinke Namen. Hiermee scoort Glen hits als ‘Wolken’ en ‘Als Zij Langs Loopt’ en speelt hij op Lowlands en Pinkpop.

Na het succes van Flinke Namen richt Glen zich als MC Fit op zijn solowerk en brengt hij in 2013 zijn debuutalbum uit. Zijn liedjes gaan over liefde, zelfreflectie en vaderschap, maar behandelen ook maatschappelijke thema’s. In zijn teksten deelt hij eerlijke verhalen over persoonlijke ervaringen die voor velen herkenbaar zijn.

Wanneer hij in 2018 meedoet aan De Beste Zangers breekt Glen door bij het grote publiek. In het tv- programma zingt Davina Michelle een vertolking van Glens track ‘Het Duurt Te Lang’. Dit nummer behaalt een jaar later 70 miljoen streams op Spotify.
In de periode van 2015 tot en met 2019, richt Glen zich vooral op het schrijven voor anderen. Zo schrijft hij onder andere voor Maan, Trijntje Oosterhuis, Tino Martin en Ronnie Flex. Naast nationale artiesten schrijft Glen ook voor internationale namen en ontvangt hij zelfs een Billboard #1 Dance Top 100 voor zijn werk aan ‘Catch Me’ van Yellow Claw.

Sinds 2020 focust Glen zich weer op het maken en uitbrengen van eigen muziek en tourt hij langs enkele theaters met zijn programma ‘Hoe Weet je Dat?’, het is tevens de titel van de eerste single van het studioalbum ‘Faria’ dat begin 2023 zal verschijnen. Op dit album combineert Glen moeiteloos zang en rap met elkaar en voegt hij hier en daar ook Surinaamse invloeden toe.

Op 23 september 2022 verschijnt de single ‘Money Op De Tafel’. De bijbehorende clip van de hand van regisseur Joris Weerts gaat exclusief in première tijdens het Fullscreen x XITE-programma op het Nederlands Film Festival.

Prijs op aanvraag.

  • DD slash MM slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
decor