Boek een artiest

Erik Scherder

ARTIESTEN
Erik Scherder

Professor Erik Scherder is als hoogleraar Klinische Neuropsychologie verbonden aan de Vrije Universiteit. Scherder is een bijzonder bevlogen spreker, die met zijn onderzoek met name focust op de positieve effecten van beweging op het functioneren van ons brein. Hij won meerdere keren de VU Onderwijsprijs. De jury schreef onder meer: “Erik is een van de weinige docenten waarbij studenten zo goed als alle colleges hebben gevolgd. Hoe leuk de vorige…

Artikelnummer: 2533 Categorieën: , ,

Professor Erik Scherder is als hoogleraar Klinische Neuropsychologie verbonden aan de Vrije Universiteit. Scherder is een bijzonder bevlogen spreker, die met zijn onderzoek met name focust op de positieve effecten van beweging op het functioneren van ons brein. Hij won meerdere keren de VU Onderwijsprijs. De jury schreef onder meer: “Erik is een van de weinige docenten waarbij studenten zo goed als alle colleges hebben gevolgd. Hoe leuk de vorige avond ook was, hoe laat het ook is geworden, de colleges van Scherder sla je niet over.”

Zijn talent werd herkend door de Universiteit van Nederland en door De Wereld Draait Door, waar hij een regelmatig en graag geziene gast is. Mag ik erbij staan?, vraagt Erik Scherder steevast wanneer hij uitleg geeft over het brein in DWDD.

]Ongeacht of hij voor een volle collegezaal staat, in een bomvolle studio met lopende camera’s of bij bijeenkomsten in het land, overal werkt zijn enthousiasme aanstekelijk. Als geen ander maakt Erik Scherder de wetenschap toegankelijk. Zijn colleges worden wel omschreven als ‘colleges met een lach en een traan. Inhoudelijk tot in de details voorbereid, met ruimte voor vragen én een ‘puntje van de stoel garantie’.

Onderwerpen waar Erik Scherder over spreekt

Het brein en breinonderhoud
De relatie tussen beweging, gedrag en mentale gezondheid
Stress, vitaliteit & de hersenen
De werking van muziek in het brein
De werking van het geheugen
Hersenen in relatie tot verandering, duurzaamheid, duurzame inzetbaarheid en/of creativiteit
De relatie tussen lichamelijke (in)activiteit en gedrag
Geluk (zie ook de MAX masterclass 2019)
Het Criminele brein (zie ook de MAX masterclass 2019)
De bijzondere breinen van politie, militairen en brandweermensen in relatie tot PTSS
Pijn bij neurologische aandoeningen (dementie, Parkinson, MS)
NAH (Niet Aangeboren Hersenaandoeningen)
Hersenen in relatie tot diversiteit, racisme en/of vooroordelen
Maak ook kennis met de online lezingen van Erik, zoals zijn webinar ‘Uitdagingen voor het brein’.

Prijsindicatie
Vanaf € 5100,-

  • DD slash MM slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
decor