Boek een artiest

EliZe

ARTIESTEN
EliZe

Hoewel ze alweer twee jaar terug is op Nederlandse bodem, was zangeres Elize de acht jaar daarvoor uit de Nederlandse schijnwerpers verdwenen: ze woonde én werkte in Los Angeles. Nu is ze niet alleen fysiek, maar ook muzikaal weer helemaal terug: met een single, Say Goodbye, en bergen nieuwe plannen.

De basis voor Say Goodbye werd daar in Amerika eigenlijk al gelegd, vertelt Elize. “Vorig jaar ging ik terug naar de VS voor een schrijftrip en w…

Artikelnummer: 323 Categorieën: , ,

Hoewel ze alweer twee jaar terug is op Nederlandse bodem, was zangeres Elize de acht jaar daarvoor uit de Nederlandse schijnwerpers verdwenen: ze woonde én werkte in Los Angeles. Nu is ze niet alleen fysiek, maar ook muzikaal weer helemaal terug: met een single, Say Goodbye, en bergen nieuwe plannen.

De basis voor Say Goodbye werd daar in Amerika eigenlijk al gelegd, vertelt Elize. “Vorig jaar ging ik terug naar de VS voor een schrijftrip en werkte onder meer met Erica Driscoll, van de band Blondfire. Toen ik net in LA woonde, had ik al eens met haar geschreven en een zin van toen is me altijd bijgebleven: ‘I’ll be back when the winter’s warm and the rain is nice and dry’. Die hebben we, in iets andere vorm, gebruikt voor wat uiteindelijk Say Goodbye werd. Het nummer gaat over een gebroken hart: dat je veel om iemand geeft, maar diegene toch verlaat omdat je beseft dat de relatie giftig is. Ik moet wel zeggen: omdat ik zelf al een paar jaar heel gelukkig ben in de liefde (Elize heeft een relatie met Hedwiges Maduro), vond ik het nog best moeilijk om die tekst af te schrijven!”

Kenden we Elize voorheen vooral van echte dancenummers, haar nieuwe single heeft – hoewel het nog steeds een onvervalst, aanstekelijk popliedje is – ook een beetje een country vibe. “Daar blijkt mijn stem zich goed voor te lenen”, aldus de zangeres. Haar puur elektronische geluid van vroeger heeft ze ingeruild voor echte instrumenten: in dit geval gitaar en viool, de laatste ingespeeld door een vriendin uit LA.

Hoewel ze dus een aantal jaar uit ons Nederlandse blikveld verdwenen was, kent een beetje muziekliefhebber Elize en haar geschiedenis. Die begon al vroeg: komend uit een muzikale familie waarvan leden zelfs in bekende bands zaten als The Blue Diamonds en Ekseption, vertoonde de kleine Elize al vroeg muzikale aanleg. Piepjong begon ze bij een koortje in Bussum, zat daarnaast op dwarsfluit- en pianoles en werd op haar achtste aangenomen bij Kinderen voor Kinderen, waar ze tot haar veertiende bleef. Ze maakte er een onuitwisbare indruk als vertolkster van Het Tietenlied.

En met succes: in eigen beheer gaf Elize al twee singles uit, Bad Girl en Always On My Mind. Al snel bleek dat mensen haar heus niet waren vergeten: zo zong ze bij Radio 538 en trad ze op bij de Miss Nederland verkiezing en Gay Pride zowel in Amsterdam als op Gran Canaria. Met behulp van platenlabel Redline Music en haar nieuwe single Say Goodbye maakt ze haar nieuwe start nu compleet.

Elize is weer volop beschikbaar voor optredens en is te boeken voor uptempo tape-optredens inclusief 2 danseressen met een mix van haar grootste hits, uptempo medleys van Rihanna, Madonna, Calvin Harris en tracks van o.a. Robin Thicke en Gloria Estefan.

Daarnaast is Elize ook beschikbaar voor akoestische optredens met toetsen & violiste, als gastsoliste of voor presentatie / hosting. Informeer naar de mogelijkheden!

Prijsindicatie
Vanaf € 2475,-

  • DD slash MM slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
decor