Navigation
.
Beschrijving

Andre van der Toorn boeken?

Wilt u Andre van der Toorn boeken? Klik dan hier boven op de grote knop voor aanvragen.

Andre van der Toorn direct online boeken? Klik dan op de blauwe knop ‘Direct boeken’. Het kan zijn dat de knop ‘Direct boeken’ niet getoond wordt. Dan is deze artiest niet direct online te boeken en dient u het aanvraagformulier in te vullen voor een prijsopgave.

Op 23 maart 1962 werd André geboren in Athene, Griekenland. Hij groeide op in Den Haag. Al op de middelbare school ging zijn interesse uit naar toneel, cabaret en tekstschrijven.

Na het eindexamen begon André, na wat omzwervingen, zijn lange televisiecarrière bij de AVRO-Minjon. Daar zagen ze al snel meer in André en vanaf de jaren ’80 begon hij met zijn werk als televisieredacteur, in eerste instantie bij de toonaangevende actualiteitenrubriek AVRO’s televizier. Daarnaast was hij als redacteur verbonden aan politieke uitzendingen vanuit het Mauritshuis in Den Haag met Karel van de Graaf, de Amerikaanse verkiezingsuitzending en verschillende grote live thema-uitzendingen . Na verloop van tijd maakte hij de overstap naar infotainment-programma’s als AVRO Service Salon. Na een regie opleiding te hebben gevolgd reisde hij over de hele wereld om korte reportages te maken.

Begin jaren ’90 maakte André de overstap naar de KRO. Een kleine greep uit zijn werkzaamheden: was eindredacteur van de ‘ASO-Show’, bedacht en acteerde in velen verborgen camerafilmpjes en deed de redactie en eindredactie van ‘Ook dat nog!’. Voor Aad van den Heuvel produceerde hij de serie ‘verre collega’s’. In die tijd was hij ook zeer nauw betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe imago campagne van de KRO en heeft aan de wieg gestaan van de SIRE-campagne ‘de maatschappij dat ben jij!’.

Hij was nauw betrokken bij de creatieve ontwikkeling van ‘De mensen van’, ‘Man bijt hond’ en van ‘Gestrand !’ bij de NCRV. Van dit laatste programma was hij ook eindredacteur. Voor BNN heeft hij het programma ‘Je zal het maar hebben!’ medeontwikkeld en gemaakt. André stond aan de wieg van het programma ‘Nederland Te Koop!’ van de KRO en werkt daar nog steeds aan en doet de voice-over.

Als tv-presentator heeft hij ervaring opgedaan met de programma’s ‘Ben je belazerd’ (1999), ‘In Sydney staat een huis’ (Olympische Spelen 2000) en ‘Verboden in te rijden!’ (2001-2002). Tevens was hij elke ochtend bij het, toenmalige Fox Kids, te zien als Dokter Flippo, samen met Sylvie Meis in het programma ‘Pokémon Flippo Update’. Als creatieve consultant heeft hij gewerkt voor het programma ‘Staverman ziet alles’ en ‘wil je met mij trouwen’. Zijn stem is tevens gebruikt voor de nasynchronisatie van tekenfilmserie’s als ‘inspector Bogey’.
Voor SBS 6 presenteert André sinds 2003 het succesvolle programma ‘Wegmisbruikers’ en is
co-presentator van het Nationale Verkeersexamen.

Op tekst-gebied heeft hij voor veel programma’s voice-over teksten geschreven alsmede liedjes voor de zonnebloem en het Aids-gala.

Naast al zijn werkzaamheden is André ambassadeur van ‘The Happy Kids Foundation’, een organisatie die als doelstelling heeft het ondersteunen van projecten die gericht zijn op het welzijn van kinderen die langdurig ziek zijn en kinderen die een moeilijke tijd doormaken of juist achter de rug hebben zoals zware gezinsproblematiek,traumatische ervaringen of achterstandsomstandigheden.

Samen met televisieregisseur Ary Schouwenaar heeft hij het bedrijf Double-A-Media dat zich richt op de ontwikkeling van cross-mediale concepten, de ontwikkeling en realisering van televisieformats, internet-streamings, imagocampagnes en filmpjes voor de commerciële markt.

Video
Prijzen

Prijsindicatie
Vanaf € 2500,-

Aanvraag
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Related Products

Rudolph van Veen

Rudolph van Veen (1967) wist als kleine jongen al dat hij kok wilde worden. In 1985 studeerde hij als beste leerling af aan de Culinaire School van Breda en vanaf dat moment was hij vastbesloten om Meesterkok te worden. Hij werkte o.a. in Zwitserland, bij Meesterkok Cas Spijkers en specialiseerde zich in patisserie bij Huize van Wely. Op zijn 27e behaalde hij de titel SVH Meesterkok, de hoogst haalbare graad die een kok in Nederland kan behalen. ...

Erik Hulzebosch

Erik was voor zijn deelname aan So You Wanna Be A Popstar natuurlijk vooral bekend als schaatser. Tot zijn 15e was hij al winnaar van zo'n 300 fietscrosswedstrijden. Hij kwam toen, als jochie, al vaak op tv. In 1987 maakte Erik zijn marathondebuut en in 1996 bereidde hij zich helemaal voor op de Elfstedentocht.

Zo kluunde hij in de weilanden bij Gramsbergen en trainde hij op natuurijs in het donker. Erik is altijd al een publiekslieveling gewe...

René van der Gijp

René van der Gijp is vaste gast als voetbalanalyticus in het RTL-televisieprogramma Voetbal International.

Al meer dan 15 jaar geeft René vele presentaties in het land en met veel succes. Tijdens elke presentatie maakt hij u op een inspirerende en humoristische wijze deelgenoot van zijn kijk op het leven en passeren onder andere vele grote voetballers en trainers de revue, waarover hij dan ronduit zijn mening geeft.

Want zoals hij zegt: "Ik...

Floortje Dessing

Floortje begon bij de radio en kwam dankzij regisseur Guido van der Kraan terecht bij de televisie. Ze deed haar eerste presentatieklus voor ‘Young Americans’ en heeft daarna nog veel meer programma’s gemaakt. Floor heeft natuurlijk jaren gewerkt voor RTL travel, samen met haar co-host Chris Zeegers waar ook Dessing Productions een voortvloeisel van is.

In de zomer van 2007 stapte Floortje van de grootste commerciele zender RTL over naar de kl...

Robert Kranenborg

Wat is de keuken? Voor alles, eenvoudige dingen, mooie en goede producten waar we verliefd op worden. Een zeker gevoel voor smaak, kleur en geur en de bewegingen zoals snijden, pellen, braden en vijzelen. De passie van mannen en vrouwen die zich iedere dag hieraan wijden. Alle producten in de wereld hebben ons iets te vertellen, je moet weten hoe je ernaar kan luisteren!

Mijn culinaire vitae is geen voedingsbodem geweest voor populisme, maar...

Dennis Weening

Deze Hagenees begon zijn carrière bij TV-West. Door zijn opvallende gedrag brak Dennis in no-time door als presentator en werd hij razend populair in Den Haag en omstreken. Dennis werd landelijk bekend toen hij aan de slag ging als presentator van MTV. Hij was te zien bij 'Moviefacts' en te horen als radio DJ op 3FM.

De afgelopen jaren was hij te zien als presentator bij RTL5 van onder andere 'Killer Karaoke', 'Expeditie Robinson' en natuurlij...

Bianca Janssen

Bianca Janssen (1979) is geboren in Venray. Met Limburgs optimisme begon zij op haar 14e met een bijbaantje als afwashulp. Ze was onder de indruk van de hectiek in de keuken, de zalige geuren, de prachtige gerechten en de verse ingrediënten en wist direct dat ze kok zou worden. Vanaf dat moment heeft Bianca diverse opleidingen gevolgd om haar passie verder te ontwikkelen. Ze vond het prachtig om te zien wat er in de keuken allemaal mogelijk is, a...

Giovanni Caminita

De Italiaan Giovanni Caminita (1964) wordt geboren in Palermo, Sicilie en begint op zestienjarige leeftijd zijn muzikale loopbaan als basgitarist. Hij komt op 19-jarige leeftijd naar Nederland, op uitnodiging van de Amsterdamse club Blue Note.

Hij speelt in de bands van Henk Westbroek, Wolter Kroes en Marco Borsato, waar hij nu nog steeds de vaste bassist is. Verder produceert hij ook platen. Hoewel zijn muzikale carrière glansrijk verloopt, h...

Rene Pluijm

Ik ben een culinaire nomade, altijd op jacht naar lekkers, voortbewogen door de eindeloze evolutie van de smaak. Ik ben gek op het onbekende, verafschuw routine en krijg er nooit genoeg van kennis en energie op te snuiven.

Overtuigd van de kracht van eenvoud: doe zo min mogelijk met een zo hoogwaardig mogelijk ingredient. Ik maak mensen graag blij. En ik ben een voorvechter van kwaliteit en echte smaken, wat onlosmakelijk verbonden is met mijn...

Kim-Lian

Kim-Lian, geboren in Nederland, komt uit een zeer muzikale familie en heeft daarmee de entertainment met de paplepel ingegoten gekregen. Op jonge leeftijd bracht ze internationaal haar eerste singels en albums uit, waarmee ze een aantal hits scoorde en talloze optredens verzorgde in zowel binnen- als buitenland.

Na de vooropleiding aan de Amsterdamse particuliere Toneelschool kreeg ze verschillende rollen in TV series waaronder Kees & Co (RTL4...

Wat klanten over ons zeggen

9.1
Back to top