Navigation
.
Beschrijving

Andre van der Toorn boeken?

Wilt u Andre van der Toorn boeken? Klik dan hier boven op de grote knop voor aanvragen.

Andre van der Toorn direct online boeken? Klik dan op de blauwe knop ‘Direct boeken’. Het kan zijn dat de knop ‘Direct boeken’ niet getoond wordt. Dan is deze artiest niet direct online te boeken en dient u het aanvraagformulier in te vullen voor een prijsopgave.

Op 23 maart 1962 werd André geboren in Athene, Griekenland. Hij groeide op in Den Haag. Al op de middelbare school ging zijn interesse uit naar toneel, cabaret en tekstschrijven.

Na het eindexamen begon André, na wat omzwervingen, zijn lange televisiecarrière bij de AVRO-Minjon. Daar zagen ze al snel meer in André en vanaf de jaren ’80 begon hij met zijn werk als televisieredacteur, in eerste instantie bij de toonaangevende actualiteitenrubriek AVRO’s televizier. Daarnaast was hij als redacteur verbonden aan politieke uitzendingen vanuit het Mauritshuis in Den Haag met Karel van de Graaf, de Amerikaanse verkiezingsuitzending en verschillende grote live thema-uitzendingen . Na verloop van tijd maakte hij de overstap naar infotainment-programma’s als AVRO Service Salon. Na een regie opleiding te hebben gevolgd reisde hij over de hele wereld om korte reportages te maken.

Begin jaren ’90 maakte André de overstap naar de KRO. Een kleine greep uit zijn werkzaamheden: was eindredacteur van de ‘ASO-Show’, bedacht en acteerde in velen verborgen camerafilmpjes en deed de redactie en eindredactie van ‘Ook dat nog!’. Voor Aad van den Heuvel produceerde hij de serie ‘verre collega’s’. In die tijd was hij ook zeer nauw betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe imago campagne van de KRO en heeft aan de wieg gestaan van de SIRE-campagne ‘de maatschappij dat ben jij!’.

Hij was nauw betrokken bij de creatieve ontwikkeling van ‘De mensen van’, ‘Man bijt hond’ en van ‘Gestrand !’ bij de NCRV. Van dit laatste programma was hij ook eindredacteur. Voor BNN heeft hij het programma ‘Je zal het maar hebben!’ medeontwikkeld en gemaakt. André stond aan de wieg van het programma ‘Nederland Te Koop!’ van de KRO en werkt daar nog steeds aan en doet de voice-over.

Als tv-presentator heeft hij ervaring opgedaan met de programma’s ‘Ben je belazerd’ (1999), ‘In Sydney staat een huis’ (Olympische Spelen 2000) en ‘Verboden in te rijden!’ (2001-2002). Tevens was hij elke ochtend bij het, toenmalige Fox Kids, te zien als Dokter Flippo, samen met Sylvie Meis in het programma ‘Pokémon Flippo Update’. Als creatieve consultant heeft hij gewerkt voor het programma ‘Staverman ziet alles’ en ‘wil je met mij trouwen’. Zijn stem is tevens gebruikt voor de nasynchronisatie van tekenfilmserie’s als ‘inspector Bogey’.
Voor SBS 6 presenteert André sinds 2003 het succesvolle programma ‘Wegmisbruikers’ en is
co-presentator van het Nationale Verkeersexamen.

Op tekst-gebied heeft hij voor veel programma’s voice-over teksten geschreven alsmede liedjes voor de zonnebloem en het Aids-gala.

Naast al zijn werkzaamheden is André ambassadeur van ‘The Happy Kids Foundation’, een organisatie die als doelstelling heeft het ondersteunen van projecten die gericht zijn op het welzijn van kinderen die langdurig ziek zijn en kinderen die een moeilijke tijd doormaken of juist achter de rug hebben zoals zware gezinsproblematiek,traumatische ervaringen of achterstandsomstandigheden.

Samen met televisieregisseur Ary Schouwenaar heeft hij het bedrijf Double-A-Media dat zich richt op de ontwikkeling van cross-mediale concepten, de ontwikkeling en realisering van televisieformats, internet-streamings, imagocampagnes en filmpjes voor de commerciële markt.

Video
Prijzen

Prijsindicatie
Vanaf € 2500,-

Aanvraag
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Related Products

Floortje Dessing

Floortje begon bij de radio en kwam dankzij regisseur Guido van der Kraan terecht bij de televisie. Ze deed haar eerste presentatieklus voor ‘Young Americans’ en heeft daarna nog veel meer programma’s gemaakt. Floor heeft natuurlijk jaren gewerkt voor RTL travel, samen met haar co-host Chris Zeegers waar ook Dessing Productions een voortvloeisel van is.

In de zomer van 2007 stapte Floortje van de grootste commerciele zender RTL over naar de kl...

Dolf Jansen

Cabaretier, presentator, muziekliefhebber, liedjesschrijver, marathonloper (2.29 h), schrijver, columnist en (ooit) criminoloog. Dolf Jansen is het allemaal – en gek genoeg is het een logisch geheel. Ik heb Dolf leren kennen als een zeer betrokken en geïnteresseerd presentator van Vara Laat (dat later Vara Live werd) - die volgens mij alleen maar zo snel praat om zijn eigen gedachten bij te kunnen houden.

In tegenstelling tot een hoop andere b...

Monique Smit

Monique Smit presenteert al vijf jaar het populaire TV programma Kids Top 20 ook was ze te zien als presentatrice van het nieuwe programma 'Mijn Vader Is De Beste'. In 2008 debuteerde Monique als zangeres met het album Stel Je Voor, in 2010 gevolgd door het album Verder. Van beide albums verschenen meerdere singles. Drie jaar geleden ontstond bij Jan Smit het idee om iets te gaan maken voor de allerkleinsten onder ons: kinderen in de leeftij...

Rene Pluijm

Ik ben een culinaire nomade, altijd op jacht naar lekkers, voortbewogen door de eindeloze evolutie van de smaak. Ik ben gek op het onbekende, verafschuw routine en krijg er nooit genoeg van kennis en energie op te snuiven.

Overtuigd van de kracht van eenvoud: doe zo min mogelijk met een zo hoogwaardig mogelijk ingredient. Ik maak mensen graag blij. En ik ben een voorvechter van kwaliteit en echte smaken, wat onlosmakelijk verbonden is met mijn...

Rudolph van Veen

Rudolph van Veen (1967) wist als kleine jongen al dat hij kok wilde worden. In 1985 studeerde hij als beste leerling af aan de Culinaire School van Breda en vanaf dat moment was hij vastbesloten om Meesterkok te worden. Hij werkte o.a. in Zwitserland, bij Meesterkok Cas Spijkers en specialiseerde zich in patisserie bij Huize van Wely. Op zijn 27e behaalde hij de titel SVH Meesterkok, de hoogst haalbare graad die een kok in Nederland kan behalen. ...

Hans Kraay jr.

Op geheel eigen wijze gaat Hans Kraay jr. uitgebreid in op deze stelling aangaande de voetballerij, de televisiewereld en vergelijkt hij dit met de ‘normale maatschappij’. Aan de orde komen onder meer: John de Mol, Johan Cruijff, Wim van Hanegem, Romario, Kevin Keagan.

Natuurlijk komen de volgevreten internationals ter sprake en heeft Hans het nog over vele andere aspecten en voorbeelden uit de voetbalwereld.

Een boeiende en serieuze lezin...

Dennis Weening

Deze Hagenees begon zijn carrière bij TV-West. Door zijn opvallende gedrag brak Dennis in no-time door als presentator en werd hij razend populair in Den Haag en omstreken. Dennis werd landelijk bekend toen hij aan de slag ging als presentator van MTV. Hij was te zien bij 'Moviefacts' en te horen als radio DJ op 3FM.

De afgelopen jaren was hij te zien als presentator bij RTL5 van onder andere 'Killer Karaoke', 'Expeditie Robinson' en natuurlij...

Herman den Blijker

Na een vliegende start met een eigen restaurant stampte Herman den Blijker een heus horeca-imperium uit de grond.

Daarnaast presenteert hij het ene na het andere televisieprogramma. Want koken en televisie maken, bleek goed te combineren. Herman den Blijker zette in de loop der jaren verschillende restaurants op.

Een aantal restaurants verkocht hij aan zijn personeel of andere uitbaters. In 2013 begeleid en beoordeelt hij kandidaten in het ...

Chantal Janzen

Chantal wordt op 15 februari 1979 geboren in het Limburgse Tegelen. Ze voert als kleuter maar wat graag toneelstukjes op. Ook tijdens de middelbare school is Chantal niet van het podium af te slaan. Naast haar verplichte vakken op school, volgt Chantal workshops in zang, dans en acteren.

Hierbij krijgt ze onder andere zangles van de vader van Boris: Gé Titulaer. Na het afronden van haar Havo, begint Chantal in 1997 aan haar studie jazztheater...

Sandra Ysbrandy

Mijn passie voor koken had ik al op jonge leeftijd. Mijn herinneringen gaan bijna allemaal gepaard met eten, gezelligheid, familie en vrienden. Ik kom uit een Bourgondische familie waar samen genieten van eten heel belangrijk is.

Mijn moeder is mijn inspiratiebron, zij kookte altijd vers, leerde mij kennis maken met veel verschillende smaken. Is creatief en vindingrijk. Na de middelbare school ben ik geschiedenis gaan studeren aan de Universit...

Wat klanten over ons zeggen

9.0
Back to top