Navigation
.
Beschrijving

Andre van der Toorn boeken?

Wilt u Andre van der Toorn boeken? Klik dan hier boven op de grote knop voor aanvragen.

Andre van der Toorn direct online boeken? Klik dan op de blauwe knop ‘Direct boeken’. Het kan zijn dat de knop ‘Direct boeken’ niet getoond wordt. Dan is deze artiest niet direct online te boeken en dient u het aanvraagformulier in te vullen voor een prijsopgave.

Op 23 maart 1962 werd André geboren in Athene, Griekenland. Hij groeide op in Den Haag. Al op de middelbare school ging zijn interesse uit naar toneel, cabaret en tekstschrijven.

Na het eindexamen begon André, na wat omzwervingen, zijn lange televisiecarrière bij de AVRO-Minjon. Daar zagen ze al snel meer in André en vanaf de jaren ’80 begon hij met zijn werk als televisieredacteur, in eerste instantie bij de toonaangevende actualiteitenrubriek AVRO’s televizier. Daarnaast was hij als redacteur verbonden aan politieke uitzendingen vanuit het Mauritshuis in Den Haag met Karel van de Graaf, de Amerikaanse verkiezingsuitzending en verschillende grote live thema-uitzendingen . Na verloop van tijd maakte hij de overstap naar infotainment-programma’s als AVRO Service Salon. Na een regie opleiding te hebben gevolgd reisde hij over de hele wereld om korte reportages te maken.

Begin jaren ’90 maakte André de overstap naar de KRO. Een kleine greep uit zijn werkzaamheden: was eindredacteur van de ‘ASO-Show’, bedacht en acteerde in velen verborgen camerafilmpjes en deed de redactie en eindredactie van ‘Ook dat nog!’. Voor Aad van den Heuvel produceerde hij de serie ‘verre collega’s’. In die tijd was hij ook zeer nauw betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe imago campagne van de KRO en heeft aan de wieg gestaan van de SIRE-campagne ‘de maatschappij dat ben jij!’.

Hij was nauw betrokken bij de creatieve ontwikkeling van ‘De mensen van’, ‘Man bijt hond’ en van ‘Gestrand !’ bij de NCRV. Van dit laatste programma was hij ook eindredacteur. Voor BNN heeft hij het programma ‘Je zal het maar hebben!’ medeontwikkeld en gemaakt. André stond aan de wieg van het programma ‘Nederland Te Koop!’ van de KRO en werkt daar nog steeds aan en doet de voice-over.

Als tv-presentator heeft hij ervaring opgedaan met de programma’s ‘Ben je belazerd’ (1999), ‘In Sydney staat een huis’ (Olympische Spelen 2000) en ‘Verboden in te rijden!’ (2001-2002). Tevens was hij elke ochtend bij het, toenmalige Fox Kids, te zien als Dokter Flippo, samen met Sylvie Meis in het programma ‘Pokémon Flippo Update’. Als creatieve consultant heeft hij gewerkt voor het programma ‘Staverman ziet alles’ en ‘wil je met mij trouwen’. Zijn stem is tevens gebruikt voor de nasynchronisatie van tekenfilmserie’s als ‘inspector Bogey’.
Voor SBS 6 presenteert André sinds 2003 het succesvolle programma ‘Wegmisbruikers’ en is
co-presentator van het Nationale Verkeersexamen.

Op tekst-gebied heeft hij voor veel programma’s voice-over teksten geschreven alsmede liedjes voor de zonnebloem en het Aids-gala.

Naast al zijn werkzaamheden is André ambassadeur van ‘The Happy Kids Foundation’, een organisatie die als doelstelling heeft het ondersteunen van projecten die gericht zijn op het welzijn van kinderen die langdurig ziek zijn en kinderen die een moeilijke tijd doormaken of juist achter de rug hebben zoals zware gezinsproblematiek,traumatische ervaringen of achterstandsomstandigheden.

Samen met televisieregisseur Ary Schouwenaar heeft hij het bedrijf Double-A-Media dat zich richt op de ontwikkeling van cross-mediale concepten, de ontwikkeling en realisering van televisieformats, internet-streamings, imagocampagnes en filmpjes voor de commerciële markt.

Video
Prijzen

Prijsindicatie
Vanaf € 2500,-

Aanvraag
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Related Products

Dolf Jansen

Cabaretier, presentator, muziekliefhebber, liedjesschrijver, marathonloper (2.29 h), schrijver, columnist en (ooit) criminoloog. Dolf Jansen is het allemaal – en gek genoeg is het een logisch geheel. Ik heb Dolf leren kennen als een zeer betrokken en geïnteresseerd presentator van Vara Laat (dat later Vara Live werd) - die volgens mij alleen maar zo snel praat om zijn eigen gedachten bij te kunnen houden.

In tegenstelling tot een hoop andere b...

Rudolph van Veen

Rudolph van Veen (1967) wist als kleine jongen al dat hij kok wilde worden. In 1985 studeerde hij als beste leerling af aan de Culinaire School van Breda en vanaf dat moment was hij vastbesloten om Meesterkok te worden. Hij werkte o.a. in Zwitserland, bij Meesterkok Cas Spijkers en specialiseerde zich in patisserie bij Huize van Wely. Op zijn 27e behaalde hij de titel SVH Meesterkok, de hoogst haalbare graad die een kok in Nederland kan behalen. ...

Chantal Janzen

Chantal wordt op 15 februari 1979 geboren in het Limburgse Tegelen. Ze voert als kleuter maar wat graag toneelstukjes op. Ook tijdens de middelbare school is Chantal niet van het podium af te slaan. Naast haar verplichte vakken op school, volgt Chantal workshops in zang, dans en acteren.

Hierbij krijgt ze onder andere zangles van de vader van Boris: Gé Titulaer. Na het afronden van haar Havo, begint Chantal in 1997 aan haar studie jazztheater...

Bianca Janssen

Bianca Janssen (1979) is geboren in Venray. Met Limburgs optimisme begon zij op haar 14e met een bijbaantje als afwashulp. Ze was onder de indruk van de hectiek in de keuken, de zalige geuren, de prachtige gerechten en de verse ingrediënten en wist direct dat ze kok zou worden. Vanaf dat moment heeft Bianca diverse opleidingen gevolgd om haar passie verder te ontwikkelen. Ze vond het prachtig om te zien wat er in de keuken allemaal mogelijk is, a...

Jacques d’Ancona

Jacques d'Ancona: Journalist / criticus / presentator / tv-persoonlijkheid. Geboren in Groningen, gespecialiseerd in het wijde gebied van entertainment, theater, show en cabaret. Schrijft daarover in zijn krant: 'Het Nieuwsblad Van Het Noorden'. Volgt de ontwikkelingen van jonge aankomende cabaretiers op festivals, in cafes en achterzaaltjes: zowel als de grote premieres in Amsterdam, Londen en New York. Werd nationaal bekend als juryvoorzitter i...

Robert Kranenborg

Wat is de keuken? Voor alles, eenvoudige dingen, mooie en goede producten waar we verliefd op worden. Een zeker gevoel voor smaak, kleur en geur en de bewegingen zoals snijden, pellen, braden en vijzelen. De passie van mannen en vrouwen die zich iedere dag hieraan wijden. Alle producten in de wereld hebben ons iets te vertellen, je moet weten hoe je ernaar kan luisteren!

Mijn culinaire vitae is geen voedingsbodem geweest voor populisme, maar...

Jamai

Jamai Loman gaat de geschiedenisboeken in als de allereerste winnaar van Idols in Nederland. In 2003 verslaat hij in de finale Jim Bakkum. Na zijn overwinning staan televisie-, radio- en krantenjournalisten in de rij om de kersverse Idol te spreken. Zijn ouderlijk huis moet worden afgezet met dranghekken om de drukte tegen te gaan.

Zijn debuutsingle Step Right Up vliegt de winkel uit en komt op nummer één binnen in de Mega Top 50. De single wo...

Sandra Ysbrandy

Mijn passie voor koken had ik al op jonge leeftijd. Mijn herinneringen gaan bijna allemaal gepaard met eten, gezelligheid, familie en vrienden. Ik kom uit een Bourgondische familie waar samen genieten van eten heel belangrijk is.

Mijn moeder is mijn inspiratiebron, zij kookte altijd vers, leerde mij kennis maken met veel verschillende smaken. Is creatief en vindingrijk. Na de middelbare school ben ik geschiedenis gaan studeren aan de Universit...

Rene Pluijm

Ik ben een culinaire nomade, altijd op jacht naar lekkers, voortbewogen door de eindeloze evolutie van de smaak. Ik ben gek op het onbekende, verafschuw routine en krijg er nooit genoeg van kennis en energie op te snuiven.

Overtuigd van de kracht van eenvoud: doe zo min mogelijk met een zo hoogwaardig mogelijk ingredient. Ik maak mensen graag blij. En ik ben een voorvechter van kwaliteit en echte smaken, wat onlosmakelijk verbonden is met mijn...

Kim-Lian

Kim-Lian, geboren in Nederland, komt uit een zeer muzikale familie en heeft daarmee de entertainment met de paplepel ingegoten gekregen. Op jonge leeftijd bracht ze internationaal haar eerste singels en albums uit, waarmee ze een aantal hits scoorde en talloze optredens verzorgde in zowel binnen- als buitenland.

Na de vooropleiding aan de Amsterdamse particuliere Toneelschool kreeg ze verschillende rollen in TV series waaronder Kees & Co (RTL4...

Wat klanten over ons zeggen

9.0
Back to top