Navigation
.
Beschrijving

Andre van der Toorn boeken?

Wilt u Andre van der Toorn boeken? Klik dan hier boven op de grote knop voor aanvragen.

Andre van der Toorn direct online boeken? Klik dan op de blauwe knop ‘Direct boeken’. Het kan zijn dat de knop ‘Direct boeken’ niet getoond wordt. Dan is deze artiest niet direct online te boeken en dient u het aanvraagformulier in te vullen voor een prijsopgave.

Op 23 maart 1962 werd André geboren in Athene, Griekenland. Hij groeide op in Den Haag. Al op de middelbare school ging zijn interesse uit naar toneel, cabaret en tekstschrijven.

Na het eindexamen begon André, na wat omzwervingen, zijn lange televisiecarrière bij de AVRO-Minjon. Daar zagen ze al snel meer in André en vanaf de jaren ’80 begon hij met zijn werk als televisieredacteur, in eerste instantie bij de toonaangevende actualiteitenrubriek AVRO’s televizier. Daarnaast was hij als redacteur verbonden aan politieke uitzendingen vanuit het Mauritshuis in Den Haag met Karel van de Graaf, de Amerikaanse verkiezingsuitzending en verschillende grote live thema-uitzendingen . Na verloop van tijd maakte hij de overstap naar infotainment-programma’s als AVRO Service Salon. Na een regie opleiding te hebben gevolgd reisde hij over de hele wereld om korte reportages te maken.

Begin jaren ’90 maakte André de overstap naar de KRO. Een kleine greep uit zijn werkzaamheden: was eindredacteur van de ‘ASO-Show’, bedacht en acteerde in velen verborgen camerafilmpjes en deed de redactie en eindredactie van ‘Ook dat nog!’. Voor Aad van den Heuvel produceerde hij de serie ‘verre collega’s’. In die tijd was hij ook zeer nauw betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe imago campagne van de KRO en heeft aan de wieg gestaan van de SIRE-campagne ‘de maatschappij dat ben jij!’.

Hij was nauw betrokken bij de creatieve ontwikkeling van ‘De mensen van’, ‘Man bijt hond’ en van ‘Gestrand !’ bij de NCRV. Van dit laatste programma was hij ook eindredacteur. Voor BNN heeft hij het programma ‘Je zal het maar hebben!’ medeontwikkeld en gemaakt. André stond aan de wieg van het programma ‘Nederland Te Koop!’ van de KRO en werkt daar nog steeds aan en doet de voice-over.

Als tv-presentator heeft hij ervaring opgedaan met de programma’s ‘Ben je belazerd’ (1999), ‘In Sydney staat een huis’ (Olympische Spelen 2000) en ‘Verboden in te rijden!’ (2001-2002). Tevens was hij elke ochtend bij het, toenmalige Fox Kids, te zien als Dokter Flippo, samen met Sylvie Meis in het programma ‘Pokémon Flippo Update’. Als creatieve consultant heeft hij gewerkt voor het programma ‘Staverman ziet alles’ en ‘wil je met mij trouwen’. Zijn stem is tevens gebruikt voor de nasynchronisatie van tekenfilmserie’s als ‘inspector Bogey’.
Voor SBS 6 presenteert André sinds 2003 het succesvolle programma ‘Wegmisbruikers’ en is
co-presentator van het Nationale Verkeersexamen.

Op tekst-gebied heeft hij voor veel programma’s voice-over teksten geschreven alsmede liedjes voor de zonnebloem en het Aids-gala.

Naast al zijn werkzaamheden is André ambassadeur van ‘The Happy Kids Foundation’, een organisatie die als doelstelling heeft het ondersteunen van projecten die gericht zijn op het welzijn van kinderen die langdurig ziek zijn en kinderen die een moeilijke tijd doormaken of juist achter de rug hebben zoals zware gezinsproblematiek,traumatische ervaringen of achterstandsomstandigheden.

Samen met televisieregisseur Ary Schouwenaar heeft hij het bedrijf Double-A-Media dat zich richt op de ontwikkeling van cross-mediale concepten, de ontwikkeling en realisering van televisieformats, internet-streamings, imagocampagnes en filmpjes voor de commerciële markt.

Video
Prijzen

Prijsindicatie
Vanaf € 2500,-

Aanvraag
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Related Products

Ramon Beuk

Ramon Beuk rondde in 1992, na stages in verschillende restaurants, zijn koksopleiding af. Hij ontdekte dat koken zijn grote passie was maar het werken in de horeca niet. Met oog op de toekomst begon hij aan een studie Pedagogiek. Na afronding van zijn studie verliet hij in 1997 de horeca om zijn combinatie van overdrachtskennis en kennis over eten en koken elders toe te passen.

Na extra marketingscholing kwam Ramon terecht bij HEMA, waar hij m...

Dennis Weening

Deze Hagenees begon zijn carrière bij TV-West. Door zijn opvallende gedrag brak Dennis in no-time door als presentator en werd hij razend populair in Den Haag en omstreken. Dennis werd landelijk bekend toen hij aan de slag ging als presentator van MTV. Hij was te zien bij 'Moviefacts' en te horen als radio DJ op 3FM.

De afgelopen jaren was hij te zien als presentator bij RTL5 van onder andere 'Killer Karaoke', 'Expeditie Robinson' en natuurlij...

Jamai

Jamai Loman gaat de geschiedenisboeken in als de allereerste winnaar van Idols in Nederland. In 2003 verslaat hij in de finale Jim Bakkum. Na zijn overwinning staan televisie-, radio- en krantenjournalisten in de rij om de kersverse Idol te spreken. Zijn ouderlijk huis moet worden afgezet met dranghekken om de drukte tegen te gaan.

Zijn debuutsingle Step Right Up vliegt de winkel uit en komt op nummer één binnen in de Mega Top 50. De single wo...

Bianca Janssen

Bianca Janssen (1979) is geboren in Venray. Met Limburgs optimisme begon zij op haar 14e met een bijbaantje als afwashulp. Ze was onder de indruk van de hectiek in de keuken, de zalige geuren, de prachtige gerechten en de verse ingrediënten en wist direct dat ze kok zou worden. Vanaf dat moment heeft Bianca diverse opleidingen gevolgd om haar passie verder te ontwikkelen. Ze vond het prachtig om te zien wat er in de keuken allemaal mogelijk is, a...

Daniël Dekker

Daniël Dekker is op 8 april 1960 in Amsterdam geboren als Henk Bakhuizen. Na zijn middelbare schooltijd werkte Daniël bij een bank, waarna hij aan de slag ging bij Radio Capitol. In 1980 ging hij aan de slag bij het piratenstation Decibel Radio in Amsterdam.

Hierna stapte hij over naar Radio 10 Gold. In 1988 verruilt hij deze zender voor de TROS, waar hij door toenmalig Radio 3-chef Dick de Winter wordt binnengehaald. Voor de TROS presenteert ...

Chantal Janzen

Chantal wordt op 15 februari 1979 geboren in het Limburgse Tegelen. Ze voert als kleuter maar wat graag toneelstukjes op. Ook tijdens de middelbare school is Chantal niet van het podium af te slaan. Naast haar verplichte vakken op school, volgt Chantal workshops in zang, dans en acteren.

Hierbij krijgt ze onder andere zangles van de vader van Boris: Gé Titulaer. Na het afronden van haar Havo, begint Chantal in 1997 aan haar studie jazztheater...

Henk Westbroek

Henk Westbroek start samen met componist Henk Temming in 1979 ‘Het goede doel’. Na singles als ‘In ’t leven’ en ‘Gijzelaar’ breekt de band echt door met het album en de gelijknamige single ‘België’’. Ook scoren ze in die zelfde tijd een hit met ‘Sinterklaas’. Door de succesvolle singels als ‘Vriendschap’ en ‘Hou je van mij’ is het album ‘België’ al snel goud.

In 1986 gaat het goede doel verder met Henk Westbroek, Henk Temming en Sander van He...

Herman den Blijker

Na een vliegende start met een eigen restaurant stampte Herman den Blijker een heus horeca-imperium uit de grond.

Daarnaast presenteert hij het ene na het andere televisieprogramma. Want koken en televisie maken, bleek goed te combineren. Herman den Blijker zette in de loop der jaren verschillende restaurants op.

Een aantal restaurants verkocht hij aan zijn personeel of andere uitbaters. In 2013 begeleid en beoordeelt hij kandidaten in het ...

Jeroen Post

Jeroen Post is op 25 juni 1975 geboren in Woerden. Als kind vond Jeroen het al leuk om in het middelpunt van belangstelling te staan. Hij deed dan ook op zijn negende al mee aan de miniplaybackshow als imitator van Michael Jackson.

Zijn middelbare schooltijd begon met twee jaar Mavo in Mijdrecht. Vervolgens stapte hij over naar het LBO in Woerden, waar Jeroen de ene week lessen koken & serveren volgde en de andere week lessen brood & banket. I...

Rudolph van Veen

Rudolph van Veen (1967) wist als kleine jongen al dat hij kok wilde worden. In 1985 studeerde hij als beste leerling af aan de Culinaire School van Breda en vanaf dat moment was hij vastbesloten om Meesterkok te worden. Hij werkte o.a. in Zwitserland, bij Meesterkok Cas Spijkers en specialiseerde zich in patisserie bij Huize van Wely. Op zijn 27e behaalde hij de titel SVH Meesterkok, de hoogst haalbare graad die een kok in Nederland kan behalen. ...

Wat klanten over ons zeggen

9.0
Back to top