Navigation
.
Beschrijving

Ad Janssen boeken?

Wilt u Ad Janssen boeken? Klik dan hier boven op de rode knop "Nu Aanvragen".

Ad Janssen direct online boeken? Klik dan op de blauwe knop ‘Direct boeken’. Het kan zijn dat de knop ‘Direct boeken’ niet getoond wordt. Dan is deze artiest niet direct online te boeken en dient u het aanvraagformulier in te vullen voor een prijsopgave.

Ad Janssen werd geboren op 27 mei 1957 in Hooge-Mierde in Noord Brabant. Ad groeide daar op als oudste van de zes kinderen van moeder Jeanne Abel en vader Wil Janssen. Al op jonge leeftijd wist Ad dat hij ‘iets met eten’ wilde en het verbaasde dan ook niemand dat hij na de lagere school voor het koksvak koos.

Na het behalen van diverse koksdiploma’s heeft Ad brede ervaring opgedaan in diverse toonaangevende restaurants in Nederland. In 1988 verwierf Ad de titel Meesterkok, de hoogst bereikbare graad in het koksvak. Kort daarvoor, in 1987, deed Ad zijn intrede in de keuken van Het Kasteel van Rhoon waar hij vanaf dat moment de scepter zwaaide als chef-kok.

Inmiddels is Ad eigenaar van heel wat horecagelegenheden: Het Kasteel van Rhoon, BIGGO restaurant, Kookstudio Het Oude Regthuys, Het Wapen van Rhoon en Orangerie De Rhoonse Grienden. De restaurants zijn stuk voor stuk gevestigd op unieke locaties en bij alle zaken staat kwaliteit hoog in het vaandel. Ad’s motto is “gasten moeten zich altijd welkom voelen en culinair zowel verwend als verrast worden”.
Ad is een man met visie en een passie voor koken en communicatie. Als ondernemer pur sang is hij, naast zijn functie als chef-kok, zo’n 12 jaar eigenaar geweest van twee uitgeverijen waar onder andere de consumenten- en vaktijdschriften Club Cuisine, Annoncée Culinaire en De Kok werden uitgegeven.

Bovendien was Ad in die jaren de drijvende kracht achter ‘t Gilde van Nederlandse Meesterkoks, zat hij in het bestuur van o.a. de Europese gemeenschap van koks ‘Eurotoques’, de ‘Nederlandse Club van Koks’, organiseerde hij in de loop der jaren heel wat vakbeurzen, waaronder de European Fine Food Fair en nam hij het voortouw om ‘de nieuwe Nederlandse keuken’ te zetten. Sinds twee jaar is Ad voorzitter van Chateaux et Residences Gastronomiques: een samenwerkingsverband van restaurants op toplocaties. Door menigeen bestempeld als workaholic, maar door Ad zelf omschreven als ‘mijn werk: mijn hobby, mijn passie en mijn leven’…

Toch is er tegenwoordig in Ad’s leven wel een ‘hobby’ bijgekomen: ruim twee jaar geleden leerde hij zijn vriendin Yvon van Haren kennen. Onlangs verhuisden Ad en Yvon van Ad’s Koetshuis naast Het Kasteel van Rhoon, naar een privé-woning in het centrum van Rhoon.

In 1997 maakte Ad zijn televisiedebuut in het middagprogramma Tearoom bij RTL4. Vanaf voorjaar 2000 was Meesterkok Ad Janssen bijna dagelijks te zien in het TROS televisieprogramma Lunch-TV, waar de presentatie en samenstelling van de kookitems in zijn handen waren. Met de keuken als onderdeel van het decor vormden Ad’s kookkunsten en lunchgerechten een rode draad door het programma. Daarna volgden het 1000 Seconden en TROS Middag Magazine. Sinds november 2004 is Ad 3 keer per week te zien in TROS Tafel Twee en op woensdagmiddag in De Wereld van K3.

Video
Prijzen

Prijs op aanvraag.

Aanvraag
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Related Products

Chantal Janzen

Chantal wordt op 15 februari 1979 geboren in het Limburgse Tegelen. Ze voert als kleuter maar wat graag toneelstukjes op. Ook tijdens de middelbare school is Chantal niet van het podium af te slaan. Naast haar verplichte vakken op school, volgt Chantal workshops in zang, dans en acteren.

Hierbij krijgt ze onder andere zangles van de vader van Boris: Gé Titulaer. Na het afronden van haar Havo, begint Chantal in 1997 aan haar studie jazztheater...

Sandra Ysbrandy

Mijn passie voor koken had ik al op jonge leeftijd. Mijn herinneringen gaan bijna allemaal gepaard met eten, gezelligheid, familie en vrienden. Ik kom uit een Bourgondische familie waar samen genieten van eten heel belangrijk is.

Mijn moeder is mijn inspiratiebron, zij kookte altijd vers, leerde mij kennis maken met veel verschillende smaken. Is creatief en vindingrijk. Na de middelbare school ben ik geschiedenis gaan studeren aan de Universit...

Dolf Jansen

Cabaretier, presentator, muziekliefhebber, liedjesschrijver, marathonloper (2.29 h), schrijver, columnist en (ooit) criminoloog. Dolf Jansen is het allemaal – en gek genoeg is het een logisch geheel. Ik heb Dolf leren kennen als een zeer betrokken en geïnteresseerd presentator van Vara Laat (dat later Vara Live werd) - die volgens mij alleen maar zo snel praat om zijn eigen gedachten bij te kunnen houden.

In tegenstelling tot een hoop andere b...

Kim Lian vd Meij

Kim-Lian is geboren in Beverwijk. Met Latin-American dansende ouders en haar vader zanger in diverse bands, kwam Kim-Lian al vroeg in aanraking met muziek en dans. Het was dan ook niet verwonderlijk dat ze in 2004 haar eerste album en DVD uitbracht en ze vrij snel in binnen- en buitenland bovenaan de hitlijsten stond. Naast haar zangcarrière heeft Kim-Lian zich ondertussen ook weten te manifesteren als presentatrice en actrice.

Zo presenteer...

Giovanny Caminita

De Italiaan Giovanni Caminita (1964) wordt geboren in Palermo, Sicilie en begint op zestienjarige leeftijd zijn muzikale loopbaan als basgitarist. Hij komt op 19-jarige leeftijd naar Nederland, op uitnodiging van de Amsterdamse club Blue Note.

Hij speelt in de bands van Henk Westbroek, Wolter Kroes en Marco Borsato, waar hij nu nog steeds de vaste bassist is. Verder produceert hij ook platen. Hoewel zijn muzikale carrière glansrijk verloopt, h...

Jamai

Jamai Loman gaat de geschiedenisboeken in als de allereerste winnaar van Idols in Nederland. In 2003 verslaat hij in de finale Jim Bakkum. Na zijn overwinning staan televisie-, radio- en krantenjournalisten in de rij om de kersverse Idol te spreken. Zijn ouderlijk huis moet worden afgezet met dranghekken om de drukte tegen te gaan.

Zijn debuutsingle Step Right Up vliegt de winkel uit en komt op nummer één binnen in de Mega Top 50. De single wo...

Antje Monteiro

Al jarenlang staat Antje aan de top van de Nederlandse Showbizzwereld. Niet zo verwonderlijk, want de carrière van deze ‘Allround Showbizz Lady’ heeft de afgelopen jaren een even spectaculaire, als stormachtige, ontwikkeling doorgemaakt. Antje verwierf landelijke bekendheid door haar rol van Amneris in ’s lands meest succesvolste musical aller tijden, Aïda ! Daarna is het enkel bergopwaarts gegaan met Antje’s carriére.

Als Leading Lady van het...

Bianca Janssen

Bianca Janssen (1979) is geboren in Venray. Met Limburgs optimisme begon zij op haar 14e met een bijbaantje als afwashulp. Ze was onder de indruk van de hectiek in de keuken, de zalige geuren, de prachtige gerechten en de verse ingrediënten en wist direct dat ze kok zou worden.

Vanaf dat moment heeft Bianca diverse opleidingen gevolgd om haar passie verder te ontwikkelen. Ze vond het prachtig om te zien wat er in de keuken allemaal mogelijk is...

Gordon

Gordon is de jongste in een groot gezin van marktkooplieden uit Amsterdam-Noord. Het was vanzelfsprekend dat Gordon ook op de markt zou gaan staan. Maar hij heeft een andere droom: zanger worden. Via het circuit van talentenjachten werkt hij zich langzaam omhoog.

Bij de Soundmixshow verliest hij op een haar na, en ook bij het Nationaal Songfestival valt hij net buiten de boot. Wel krijgt hij een platencontract, en met het door John Ewbank ges...

Rudolph van Veen

Rudolph van Veen (1967) wist als kleine jongen al dat hij kok wilde worden. In 1985 studeerde hij als beste leerling af aan de Culinaire School van Breda en vanaf dat moment was hij vastbesloten om Meesterkok te worden. Hij werkte o.a. in Zwitserland, bij Meesterkok Cas Spijkers en specialiseerde zich in patisserie bij Huize van Wely. Op zijn 27e behaalde hij de titel SVH Meesterkok, de hoogst haalbare graad die een kok in Nederland kan behalen. ...
Back to top