Navigation
.
Beschrijving

Ad Janssen boeken?

Wilt u Ad Janssen boeken? Klik dan hier boven op de rode knop "Nu Aanvragen".

Ad Janssen direct online boeken? Klik dan op de blauwe knop ‘Direct boeken’. Het kan zijn dat de knop ‘Direct boeken’ niet getoond wordt. Dan is deze artiest niet direct online te boeken en dient u het aanvraagformulier in te vullen voor een prijsopgave.

Ad Janssen werd geboren op 27 mei 1957 in Hooge-Mierde in Noord Brabant. Ad groeide daar op als oudste van de zes kinderen van moeder Jeanne Abel en vader Wil Janssen. Al op jonge leeftijd wist Ad dat hij ‘iets met eten’ wilde en het verbaasde dan ook niemand dat hij na de lagere school voor het koksvak koos.

Na het behalen van diverse koksdiploma’s heeft Ad brede ervaring opgedaan in diverse toonaangevende restaurants in Nederland. In 1988 verwierf Ad de titel Meesterkok, de hoogst bereikbare graad in het koksvak. Kort daarvoor, in 1987, deed Ad zijn intrede in de keuken van Het Kasteel van Rhoon waar hij vanaf dat moment de scepter zwaaide als chef-kok.

Inmiddels is Ad eigenaar van heel wat horecagelegenheden: Het Kasteel van Rhoon, BIGGO restaurant, Kookstudio Het Oude Regthuys, Het Wapen van Rhoon en Orangerie De Rhoonse Grienden. De restaurants zijn stuk voor stuk gevestigd op unieke locaties en bij alle zaken staat kwaliteit hoog in het vaandel. Ad’s motto is “gasten moeten zich altijd welkom voelen en culinair zowel verwend als verrast worden”.
Ad is een man met visie en een passie voor koken en communicatie. Als ondernemer pur sang is hij, naast zijn functie als chef-kok, zo’n 12 jaar eigenaar geweest van twee uitgeverijen waar onder andere de consumenten- en vaktijdschriften Club Cuisine, Annoncée Culinaire en De Kok werden uitgegeven.

Bovendien was Ad in die jaren de drijvende kracht achter ‘t Gilde van Nederlandse Meesterkoks, zat hij in het bestuur van o.a. de Europese gemeenschap van koks ‘Eurotoques’, de ‘Nederlandse Club van Koks’, organiseerde hij in de loop der jaren heel wat vakbeurzen, waaronder de European Fine Food Fair en nam hij het voortouw om ‘de nieuwe Nederlandse keuken’ te zetten. Sinds twee jaar is Ad voorzitter van Chateaux et Residences Gastronomiques: een samenwerkingsverband van restaurants op toplocaties. Door menigeen bestempeld als workaholic, maar door Ad zelf omschreven als ‘mijn werk: mijn hobby, mijn passie en mijn leven’…

Toch is er tegenwoordig in Ad’s leven wel een ‘hobby’ bijgekomen: ruim twee jaar geleden leerde hij zijn vriendin Yvon van Haren kennen. Onlangs verhuisden Ad en Yvon van Ad’s Koetshuis naast Het Kasteel van Rhoon, naar een privé-woning in het centrum van Rhoon.

In 1997 maakte Ad zijn televisiedebuut in het middagprogramma Tearoom bij RTL4. Vanaf voorjaar 2000 was Meesterkok Ad Janssen bijna dagelijks te zien in het TROS televisieprogramma Lunch-TV, waar de presentatie en samenstelling van de kookitems in zijn handen waren. Met de keuken als onderdeel van het decor vormden Ad’s kookkunsten en lunchgerechten een rode draad door het programma. Daarna volgden het 1000 Seconden en TROS Middag Magazine. Sinds november 2004 is Ad 3 keer per week te zien in TROS Tafel Twee en op woensdagmiddag in De Wereld van K3.

Video
Prijzen

Prijs op aanvraag.

Aanvraag
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Related Products

Hans Kraay jr.

Op geheel eigen wijze gaat Hans Kraay jr. uitgebreid in op deze stelling aangaande de voetballerij, de televisiewereld en vergelijkt hij dit met de ‘normale maatschappij’. Aan de orde komen onder meer: John de Mol, Johan Cruijff, Wim van Hanegem, Romario, Kevin Keagan.

Natuurlijk komen de volgevreten internationals ter sprake en heeft Hans het nog over vele andere aspecten en voorbeelden uit de voetbalwereld.

Een boeiende en serieuze lezin...

Jacques d’Ancona

Jacques d'Ancona: Journalist / criticus / presentator / tv-persoonlijkheid. Geboren in Groningen, gespecialiseerd in het wijde gebied van entertainment, theater, show en cabaret. Schrijft daarover in zijn krant: 'Het Nieuwsblad Van Het Noorden'. Volgt de ontwikkelingen van jonge aankomende cabaretiers op festivals, in cafes en achterzaaltjes: zowel als de grote premieres in Amsterdam, Londen en New York. Werd nationaal bekend als juryvoorzitter i...

Monique Smit

Monique groeit op in Volendam, als jongste zus van Jan Smit. Na de Mavo volgt zij een kappersopleiding. Smit wordt bekend op televisie met het programma ‘Gewoon Jan Smit’, een reallife-soap waarin het gezin Smit op de voet wordt gevolgd.

In het voorjaar van 2007 doet ze mee aan het programma ’Just the two of us’, waarin ze onder professionele begeleiding een muzikale carrière begint. Haar partner in het programma is Xander de Buisonjé. Ze ver...

Rene Pluijm

Ik ben een culinaire nomade, altijd op jacht naar lekkers, voortbewogen door de eindeloze evolutie van de smaak. Ik ben gek op het onbekende, verafschuw routine en krijg er nooit genoeg van kennis en energie op te snuiven.

Overtuigd van de kracht van eenvoud: doe zo min mogelijk met een zo hoogwaardig mogelijk ingredient. Ik maak mensen graag blij. En ik ben een voorvechter van kwaliteit en echte smaken, wat onlosmakelijk verbonden is met mijn...

Chantal Janzen

Chantal wordt op 15 februari 1979 geboren in het Limburgse Tegelen. Ze voert als kleuter maar wat graag toneelstukjes op. Ook tijdens de middelbare school is Chantal niet van het podium af te slaan. Naast haar verplichte vakken op school, volgt Chantal workshops in zang, dans en acteren.

Hierbij krijgt ze onder andere zangles van de vader van Boris: Gé Titulaer. Na het afronden van haar Havo, begint Chantal in 1997 aan haar studie jazztheater...

Pierre Wind

Zijn doen en laten is, en bestaat uit voer’ Pierre Wind (1965, Den Haag) is Kokoloog. Oftewel: chefkok, foodstylist, kokende schrijver, tv-presentator, digigraaf en filmmaker. Hij is bekend van zijn kookprogramma’s op televisie, ooit in 1997 begonnen met de serie ‘De Eetfabriek’ (NPS) over de voedselindustrie.

Daarnaast is Pierre Wind jarenlang werkzaam geweest in diverse sterrenrestaurants. Hij is het boegbeeld van de innovatieve keuken en he...

Henk Westbroek

Henk Westbroek start samen met componist Henk Temming in 1979 ‘Het goede doel’. Na singles als ‘In ’t leven’ en ‘Gijzelaar’ breekt de band echt door met het album en de gelijknamige single ‘België’’. Ook scoren ze in die zelfde tijd een hit met ‘Sinterklaas’. Door de succesvolle singels als ‘Vriendschap’ en ‘Hou je van mij’ is het album ‘België’ al snel goud.

In 1986 gaat het goede doel verder met Henk Westbroek, Henk Temming en Sander van He...

Erik Hulzebosch

Erik was voor zijn deelname aan So You Wanna Be A Popstar natuurlijk vooral bekend als schaatser. Tot zijn 15e was hij al winnaar van zo'n 300 fietscrosswedstrijden. Hij kwam toen, als jochie, al vaak op tv. In 1987 maakte Erik zijn marathondebuut en in 1996 bereidde hij zich helemaal voor op de Elfstedentocht.

Zo kluunde hij in de weilanden bij Gramsbergen en trainde hij op natuurijs in het donker. Erik is altijd al een publiekslieveling gewe...

Sandra Ysbrandy

Mijn passie voor koken had ik al op jonge leeftijd. Mijn herinneringen gaan bijna allemaal gepaard met eten, gezelligheid, familie en vrienden. Ik kom uit een Bourgondische familie waar samen genieten van eten heel belangrijk is.

Mijn moeder is mijn inspiratiebron, zij kookte altijd vers, leerde mij kennis maken met veel verschillende smaken. Is creatief en vindingrijk. Na de middelbare school ben ik geschiedenis gaan studeren aan de Universit...

Rudolph van Veen

Rudolph van Veen (1967) wist als kleine jongen al dat hij kok wilde worden. In 1985 studeerde hij als beste leerling af aan de Culinaire School van Breda en vanaf dat moment was hij vastbesloten om Meesterkok te worden. Hij werkte o.a. in Zwitserland, bij Meesterkok Cas Spijkers en specialiseerde zich in patisserie bij Huize van Wely. Op zijn 27e behaalde hij de titel SVH Meesterkok, de hoogst haalbare graad die een kok in Nederland kan behalen. ...
Back to top