Boek een artiest

3JS

ARTIESTEN
3JS

Het is vijftien jaar geleden (februari 2007) dat Jan Dulles, Jaap Kwakman en Jaap de Witte als de 3JS landelijk uitgingen met hun eerste single, na een aanlooptijd van nog eens tien jaar die voor de heren van levensbelang was geweest. Door het spelen in vele verschillende (Engelstalige) bands leerden ze muziek te maken in zoveel mogelijk stijlen. Deze kennis en ervaring kwamen uiteindelijk samen in het repertoire van 3JS. Een op akoestische instr…

Artikelnummer: 21 Categorieën: , , , ,

Het is vijftien jaar geleden (februari 2007) dat Jan Dulles, Jaap Kwakman en Jaap de Witte als de 3JS landelijk uitgingen met hun eerste single, na een aanlooptijd van nog eens tien jaar die voor de heren van levensbelang was geweest. Door het spelen in vele verschillende (Engelstalige) bands leerden ze muziek te maken in zoveel mogelijk stijlen. Deze kennis en ervaring kwamen uiteindelijk samen in het repertoire van 3JS. Een op akoestische instrumenten gebaseerde folk-pop-sound die vervolgens uitwaaierde naar vele andere stijlen met als belangrijke gemene delers de Nederlandse taal en de stem van zanger Jan Dulles.

Als de muziek van de 3JS in een paar woorden gevangen zou moeten worden dan komt het dáár in de buurt: akoestische NL-talige folk-pop maar dan in de breedste zin van het woord. Volksmuziek is er immers in alle landen. Ierse folk, Amerikaanse blues en country, Franse chansons, De zigeunermuziek uit de Balkan, De Portugese Fado, de reggae uit Jamaica, de Dominicaanse bachata of de tango uit Argentinie… alles heeft altijd van invloed mogen zijn op de albums van de 3JS.

Deze veelzijdigheid is kenmerkend voor het repertoire en de persoonlijkheden van zanger Jan Dulles en gitaristen Jaap Kwakman en Robin Küller. Volksmuziek is tijdloos. Het wordt van generatie op generatie doorgegeven en kenmerkt zich door akoestische, aardse instrumenten, viool, accordeon, piano, mandoline, samenzang en rijke melodieën die naar het hart gaan. De teksten zijn verhalend, romantisch, over het leven, het landschap, liefde en verlies…. in het Nederlands. Met de stem van Jan Dulles wordt elke soort muziek ‘3JS-muziek’.

Door hun deelname aan tv-programma’s als De Zomer Voorbij, De Beste Zangers van Nederland en ook de vele items bij programma’s als DWDD hebben de 3JS zich al van alle muzikale kanten kunnen laten zien en ondertussen zijn ze met hun eigen muziek nooit meer van de radio weggeweest. Negen studioalbums waarvan er vier de gouden status behaalden, in tien jaar tijd, is bewonderenswaardig te noemen.

Prijsindicatie
Vanaf € 6995,-

  • DD slash MM slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
decor